(VIDEO) MELANIJA ISPLANIRALA SVAKI DETALJ: Makronove će poslužiti jagnjetinom i kolačem od nektarina, uz vina iz SAD!
Foto: Twitter video prtscr / Melania Trump

večera u beloj kući

(VIDEO) MELANIJA ISPLANIRALA SVAKI DETALJ: Makronove će poslužiti jagnjetinom i kolačem od nektarina, uz vina iz SAD!

Planeta -

Prva dama SAD Melanija Tramp povhvalila se na Tviteru detaljima koji su, kako kaže mesecima pripremani, kako bi što uspešnije organizovala večeru za predsenika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit.

U kratkom videu koji je objavila vide se pažljivo odabrani detalji prve zvanične večere za goste iz Francuske, počev od odabira tkanina, cvetnih aranžmana, osvetljenja do nekoliko verzija menija.

"Nakon nekoliko meseci priprema, jedva čekamo da budemo domaćini prve zvanične državne večere sa Francuskom. Hvala svima koji su dali sve od sebe da ova poseta bude uspešna" napisla je Melanija na Tviteru.

Emanuel Makron je prvi državnik kojeg će Tramp, otkad je preuzeo poziciju predsednika, ugostiti na večeri u Beloj kući, a zvanična večera je planirana za sutra.

Melanija je odlučila da za tu priliku posluži jagnjetinu sa džambalajom od karolinskog pirinča, spremljenu na njuorleanski način. Za dezert je planiran kolač od nektarina i sladoled.

foto: AP / Carolyn Kaster

Prva dama odlučila je da ne otkrije čitavu listu gostiju i svoj odabir odeće za svečanu večeru. Kao "otelotvorenje istorijskog prijateljstva" Francuske i SAD služiće se američka vina.

Prva dama koristiće pribor i tanjire iz doba administracija Bila Klintona i Džordža V. Buša, zlatno-krem boje.

Podsetimo, Makronovi su u Parizu priredili večeru za Donalda i Melaniju Tramp na vrhu Ajfelove kule, a uoči posete SAD Makron je rekao da njega i Trampa veže mnogo toga, kao i da su obojica "politički neukrotivi".

Kurir.rs

Foto: Twitter video prtscr / Melania Trump

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track