(VIDEO 18+) BRUTALNO HAPŠENJE: Policija davi polugolu devojku i preti joj da će joj slomiti ruku!
Foto: YouTube prtscr / JustPoliceVideos

incident u Alabami

(VIDEO 18+) BRUTALNO HAPŠENJE: Policija davi polugolu devojku i preti joj da će joj slomiti ruku!

Planeta -

Snimak hapšenja mlađe žene u Kući vafla u Alabami, prilikom kojeg su se policajci bukvalno rvali s njom dok su joj grudi ispale iz odeće, podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama.

Iako su zaposleni u restoranu pozvali policiju zbog navodnog neprikladnog ponašanja 25-godišnje Čikeše Klemons i njeno dvoje prijatelja, policijska brutalnost prilikom njenog hapšenja glavna je tema nakon što se neverovatnom brzinom društvenim mrežama raširio snimak koji je napravila telefonom njena prijateljica.

Na snimku, koji su potom objavili i svi vodeći svetski mediji, vide se dvojica policajaca koji, hapseći ženu, počinju bukvalno da se rvu sa njom dok se treći policajac naginje nad njom i u jednom trenutku počinja da je davi.

"Prestanite, davite me!" čuje se kako kroz plač zapomaže Čikeša.

Tokom borbe na podu restorana, Čikešina odeća je skliznula i ona je pokušala da rukama prekrije obnažene grudi. Ni to nije zaustavilo policajce koji su nastavili da se otimaju s njom i da zahtevaju od nje da prestane da se opire.

"Šta to radite?" uzviknula je tokom borbe dok joj je jedan od policajaca zavrtao ruku.

"Ima da ti polomim ruku, eto šta ću da uradim", odgovorio je jedan od njih.

foto: YouTube prtscr / JustPoliceVideos

Na snimku se takođe čuje da Čikeša konstanto pita "Šta sam pogrešno uradila" ali da ne dobija odgovor.

Povodom ovog incidenta nadležni iz policije su pokrenuli istragu.

Iako je policija pozvana zbog toga što je Čikeša bila pod dejtsvom alkohola i pravila scenu u restoranu kada je zamoljena da izađe, čak i oni očevici koji su osudili njeno prethodno ponašanje, bili su zgroženi načinom na koji se policija ophodila prema njoj.

Pitanje policijske brutalnosti je sve češća tema u SAD a zahvaljujući društvenim mrežama, snimci takvih primera mnogo lakše dospeju u javnost.

Podsetimo, pre manje od mesec dana veliku reakciju izazvao je snimak policajca koji je ubio nenaoružanog muškarca koji je hodao ulicom sa spuštenim pantalonama.

Kurir.rs / The Washington Post

Foto: YouTube prtscr / JustPoliceVideos

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja