(VIDEO) 10 GODINA IH ZLOSTAVLJAO: Indijski guru osuđen zbog silovanja 3 devojčice
Foto: Reuters

Pravda

(VIDEO) 10 GODINA IH ZLOSTAVLJAO: Indijski guru osuđen zbog silovanja 3 devojčice

Planeta -

Poznati indijski guru Asaram Bapu (77) osuđen je na doživotnu robiju zbog silovanja šesnaestogodišnje sledbenice, a zajedno sa sinom optužen je i za silovanje još dve devojčice, koje je trajalo deset godina.

Sud u Indiji u sredu je samoprozvanog "božjeg čoveka", duhovnog vođu Bapua, proglasio krivim za silovanje tinejdžerke od 16 godina, koje je počinio 2013. godine, prenosi Index.hr.

Kako su naveli tamošnji mediji, Bapu je pozvan da izvrši egzorcizam nad tinejdžerkom, čija porodica ga je sledila više od deset godina. Devojčica je prijavila silovanje policiji, a Bapu je uhapšen i od tada je čekao presudu u zatvoru.

Njegovi sledbenici organizovali su proteste nakon hapšenja i tada su izjavljivali kako su milioni ljudi uz njega, kao i da su sve optužbe protiv gurua lažne.

Takođe, sledbenici su izjavljivali da se Bapu bavi crnom magijom i da zbog toga može da menja sudbinu svojih sledbenika.

Većina stanovništva organizovala je proteste protiv gurua i ostalih sličnih samoprozvanih duhovnih vođa u Indiji.

Bapu je između ostalog optužen za sakaćenje četvorice dečaka u jednom obredu žrtvovanja, a sa sinom Narajanom Saijem optužen je za silovanje dve devojčice, koje je trajalo deset godina.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track