(VIDEO) TEŠKA EGZOTIKA ZA TRAMPA I KIMA: Dva su moguća mesta za istorijski susret, na oba bi voleli da odete
Foto: AP/Koji Sasahara

uskoro odluka

(VIDEO) TEŠKA EGZOTIKA ZA TRAMPA I KIMA: Dva su moguća mesta za istorijski susret, na oba bi voleli da odete

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp je posle razgovora sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom rekao pripreme za njegov sastanak sa severnokorejskim predsednikom Kim Džong-unom teku dobro.

"Upravo sam imao dug i vrlo dobar razgovor sa predsednikom Južne Koreje Munom. Stvari se odvijaju vrlo dobro, dogovaraju se mesto i vreme susreta sa Severnom Korejom", napisao je Tramp na Tviteru. On je takođe razgovarao sa japanskim premijerom Šinzom Abeom kako bi ga obavestio o pregovorima koji se vode. Tramp će se početkom juna sastati sa Kimom što će biti istorijski samit. Američki šef diplomatije Majk Pompeo sastao se tajno sa severnokorejskim vođom.

U petak je Tramp naznačio "dva ili tri" mesta na kojima bi se mogao organizovati njegov sastanak sa Kimom, a zatim je naveo "dve moguće" zemlje.

Prema CBS Njuzu, koji se poziva na neimenovane izvore, te dve zemlje su Mongolija i Singapur. Premijer Singapura je rekao u subotu da nije primio nikakav formalan zahtev u tom smislu.

Severnokorejski čelnik Kim Džong-un i južnokorejski predsednik Mun Džae-in u petak su održali istorijski sastanak na vrhu na kojem su se saglasili da će težiti ostvarenju niza ciljeva, uključujući denuklearizaciju Korejskog poluostrva i službeni završetak rata.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track