(VIDEO) BOMBAŠ SE UVUKAO MEĐU NOVINARE: Među ubijenima je bio i poznati fotograf, a ovu poruku je poslao kolegi pred smrt
Foto: Facebook/Shah Marai

IMAO ŠESTORO DECE

(VIDEO) BOMBAŠ SE UVUKAO MEĐU NOVINARE: Među ubijenima je bio i poznati fotograf, a ovu poruku je poslao kolegi pred smrt

Planeta -

U današnjem dvostrukom samoubilačkom napadu u Kabulu poginulo je najmanje 29 ljudi, a 49 je povređeno.

Posle prve eksplozije, novinari su krenuli da izveštavaju o događaju, a onda se među njih najverovatnije uvukao drugi bombaš samoubica.

Među poginulima je Šah Marai, fotograf AFP-a. Samo nekoliko trenutaka pre smrti, kolegi je s mesta prve eksplozije poslao poruku u kojoj piše:"Ne brini čoveče, ja sam tu".

Iza Maraija ostaje 22-godišnja karijera, dva braka i šestoro dece. Početkom meseca dobio je svoju prvu ćerku što je proslavio pre samo nedelju dana.

Za vreme njihove vladavine, Maraija su mučili i tukli talibani, a 2014. godine ubili su njegovog najboljeg prijatelja i kolegu Sardara Ahmada zajedno s njegovom suprugom i dvoje dece.

"Šest novinara i četiri policajca su među ubijenima u te dve eksplozije", istakao je portparol ministarstva Nadžib Daniš.

Šah Marai, glavni fotograf redakcije Frans presa u Kabulu, ubijen je u drugoj eksploziji koja se dogodila tridesetak minuta posle prve.

Svih pet preostalih novinara radilo je za avganistansku televiziju.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Shah Marai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track