BURNO NA BLISKOM ISTOKU: Izrael zatvara vazdušni prostor na granici sa Sirijom, Netanijahu najavljuje DRAMATIČNO SAOPŠTENJE
Foto: Reuters AP

IRANSKO PITANJE

BURNO NA BLISKOM ISTOKU: Izrael zatvara vazdušni prostor na granici sa Sirijom, Netanijahu najavljuje DRAMATIČNO SAOPŠTENJE

Planeta -

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, najavio je da će večeras na televiziji izneti "dramatične informacije" o iranskom nuklearnom projektu, a tim povodom sazvana je i vanredna sednica Kabineta za bezbednost.

Navodno, Izrael je došao u posed velikog broja dokumenata koji prikazuju na koji način Teheran krši Iranski nuklearni sporazum.

Takođe, Izrael je zatvorio vazdušni prostor blizu Golanske visoravni i iransko-sirijsku granicu. Podsetimo, sirijska vojska saopštila je da su sinoć rakete pogodile nekoliko vojnih baza u provincijama Hami i Alepu u, kako je okarakterisala, novoj "agresiji" njenih neprijatelja.

Prostor je zatvoren jer se smatra da će biti još napada na sirijsku teritoriju.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji tvrdi da izgleda da je raketne napade izveo Izrael i da je gađano skladište raketa zemlja-zemlja u bazi na severu Sirije poznatoj kao Brigada 47, a u njima je ubijeno 26 provladinih boraca, većinom Iranaca, uz četvoro Sirijaca.

Lokalni mediji ističu da su eksplozije bile toliko snažne da su izazvale potres jačine 2,6 jedinica Rihtera.

Kurir.rs/Zero hedge

Foto: Reuters/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track