OSNIVAČ VOTSAPA NAPUŠTA FEJSBUK: Dosta mu je svega i evo šta će od sada da radi!
Foto: Printscreen Facebook

odlazi

OSNIVAČ VOTSAPA NAPUŠTA FEJSBUK: Dosta mu je svega i evo šta će od sada da radi!

Planeta -

Osnivač popularne mobilne aplikacije Votsap (WhatsApp), 42-godišnji milijarder Jan Koum, objavio je da napušta Fejsbuk, koji je kupio njegov Votsap pre četiri godine. Koum je svoj odlazak objavioupravo na Fejsbuku.

"Prošla je gotovo decenija otkad smo Brajan Akton i ja počeli Votsap i bilo je to čudesno putovanje sa nekima od najboljih ljudi. Za mene je vreme da krenem dalje", napisao je u statusu na svom Fejsbuk profilu.

"Odlazim u vreme kada ljudi koriste Votsap na više načina nego što sam mogao da zamislim. Tim je jači nego ikad i nastaviće da radi čudesne stvari. Uzimam neko vreme slobodno kako bih radio stvari u kojima uživam izvan tehnologije, kao što su skupljanje retkih "poršea" sa vazdušnim hlađenjem, rad na mojim automobilima i igranje ultimat frizbija", dodao je osnivač Votsapa i dosadašnji član nadzornog odbora Fejsbuka, u neobično iskrenoj objavi za jednog korporativnog menadžera.

"I dalje ću navijati za Votsapa - samo spolja. Hvala svima koji su ovo putovanje učinili mogućim", zaključio je. Koum je 2014., kada je svoju kompaniju prodao Fejsbuku, naglasio da mu je privatnost komunikacije svojih korisnika izuzetno bitna.

"Poštovanje privatnosti komunikacije kodirana je u naš DNK i Votsap smo izgradili sa ciljem da o vama znamo što je manje moguće", napisao je tada u objavi na svom blogu.

Čini se da je sada, suočen sa skandalom oko krađe i zlouporabe podataka od strane konsultantske kompanije Kembridž analitika u kojem se našla njegova nova kompanija, odlučio da ne želi da bude deo ovog sve kontroverznijeg internetskog giganta. Koum je o odlasku razmišljao još prošle godine, zabrinut količinom podataka koje Fejsbuk prikuplja o korisnicima.

Da podsetimo, drugi suosnivač Votsapa Brajan Akton nedavno je zbog skandala sa Kembridž analitikom kratko i jasno poručio: "Vreme je. Obrišite Fejsbuk."

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja