Najnovije vesti

ZASTRAŠUJUĆE AMERIČKO UPOZORENJE: Izrael se sprema za rat sa Iranom! Već su nam tražili pomoć!
Foto: EPA

KATASTROFA U NAJAVI

ZASTRAŠUJUĆE AMERIČKO UPOZORENJE: Izrael se sprema za rat sa Iranom! Već su nam tražili pomoć!

Planeta

VAŠINGTON - Nedavni vazdušni napad na bazu u sirijskom gradu Hami u kojem je poginulo oko 20, a ranjeno 30 iranskih boraca izveo je Izreal, tvrde trojica američkih zvaničnika ocenjujući da je to najnoviji pokazatelj da se Izrael i Iran približavaju otvorenom sukobu.

Ovi neimenovani zvaničnici veruju i da se Izrael sada priprema za vojnu akciju te da traži američku pomoć i podršku, prenosi mreža En-Bi-Si njuz.

"Na listi potencijalno najverovatnijih konflikata u svetu, sada je na samom vrhu nalazi se sukob Izraela i Irana u Siriji", kaže jedan visoki američki zvaničnik.

 

Trojica zvaničnika SAD navode i da su izraelski avioni F-15 pogodili Hamu nakon što je Iran isporučio oružje u bazu u kojoj je smeštena iranska 47. brigada, uključujući rakete zemlja-vazduh.

Izrael, kako navode, sve više postaje svestan uticaja Irana u susednoj Siriji. I dok Rusija vodi vazdušni rat na strani sirijske države, Iran vodi kopneni rat, tvrde ovi zvaničnici navodeći da su iranski borci u svakoj većoj ruskoj i sirijskoj bazi u zemlji. U tekstu se podseća da su se prošle nedelje visoki vojni zvaničnici Izraela sastali sa američkim kolegama tražeći podršku za veću akciju protiv Irana u Siriji.

Američki zvaničnici kažu da je jedan od izraelskih zvaničnika obaveštajna podrška.

 

Kurr.rs/Tanjug

Foto: EPA/Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...