(VIDEO) NESTALA ĆERKA VLADARA DUBAIJA: Princeza Latifa se u martu ukrcala na jahtu i od tada je niko nije video!
Foto: Printscreen Youtube

gubi joj se trag

(VIDEO) NESTALA ĆERKA VLADARA DUBAIJA: Princeza Latifa se u martu ukrcala na jahtu i od tada je niko nije video!

Planeta -

Organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watć) pozvala je vlasti u Dubaiju da otkriju gde se nalazi princeza Latifa, šeika Muhamed bin Rašid Al Maktuma.

Kako prenosi BBC, veruje se da je ćerka vladara Dubaija u martu pokušala da pobegne u inostranstvo kako bi živela slobodnije nego u svojoj zemlji, ali da je luksuzna jahta kojom je putovala zaustavljena nedaleko od obale Indije i da je ona vraćena u Dubai.

Od tada princeza Latifa nije viđena u javnosti. Vlasti Dubaija saopštile su da iz pravnih razloga ne mogu da komentarišu te navode. Organizacija Hjuman rajts voč tvrdi da je princeza Latifa oteta dok je pokušavala da pobegne iz zemlje.

BBC navodi da su joj u tome pomogli bivši francuski špijun i instruktor borilačkih veština iz Finske. HRV je saopštio večeras da vlasti moraju da otkriju gde se princeza nalazi i da objasne njen status.

"Ako se ne otkriju njeni lokacija i status, moglo bi da se raditi o nasilnom nestanku", saopštila je ta organizacija.

"Princeza Latifa, koja je rekla prijateljima da želi da pobegne od ograničenja koje joj je nametnula porodica, nije viđena dva meseca, što je izazvalo zabrinutost za njenu bezbednost i stanje", dodaje HRV.

Ta organizacija saopštila je da je princeza latifa zaustavljena 4. marta oko 80 kilometara od indijske obale. Vlasti u Dubaiju su u pisanom saopštenju BBC-u navele da to tvrde ljudi sa kriminalnim dosijeom.

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track