BOGDANOV: Rusija zabrinuta zbog rastućih tenzija Izraela i Irana
Foto: Reuters

NOVO ŽARIŠTE

BOGDANOV: Rusija zabrinuta zbog rastućih tenzija Izraela i Irana

Planeta -

MOSKVA - Rusija je zabrinuta zbog rastućih vojnih tenzija između Izraela i Irana oko Sirije i poziva na smirivanje situacije, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

Izraelska vojska saopštila je da su njeni avioni danas gađali desetine iranskih meta u Siriji, kao odgovor na raketiranje izraelskih položaja na Golanskoj visoravni, javlja AP ističući da se radi o dosad naozbiljnijoj konfrontaciji izraelskih i iranskih oružanih snaga.

"To je veoma alarmantno i izaziva zabrinutost. Trebalo bi raditi na smirivanju tenzija", rekao je Bogdanov i pozvao obe strane da "iznesu detalje" o tome šta se dogodilo.

foto: Tviter/MIP Rusije

Mihail Bogdanov

Kako je navela izraelska vojska, gađani su skladište oružja, logistički ciljevi i obaveštajni centri koje koriste elitne iranske jedinice u Siriji, a uništeno je i više sirijskih vazdušnih odbrambenih sistema.

Prilikom napada, nijedan izraelski avion nije pogođen.

AP navodi da je ovo do sada bila najintenzivnija akcija izraelske vojske u Siriji od početka građanskog rata 2011. godine.

Sirijska novinska agencija SANA objavila je da su izraelski avioni pogodili vojne pozicije, radarsku stanicu i skladište oružja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track