ŠTA NAS BRIGA ŠTA MEKEJN MISLI, IONAKO UMIRE: Procurio odvratni komentar iz Bele kuće, supruga američkog heroja ne može da dođe sebi! (VIDEO)
Foto: Reuters, Printscreen YouTube

novi skandal U TRAMPOVOM TIMU

ŠTA NAS BRIGA ŠTA MEKEJN MISLI, IONAKO UMIRE: Procurio odvratni komentar iz Bele kuće, supruga američkog heroja ne može da dođe sebi! (VIDEO)

Planeta -

Funkcionerka Bele kuće rugala se na račun zdravstvenog stanja američkog republikanskog senatora Džona Mekejna, koji ima tumor na mozgu.

Keli Sadler, specijalna asistentkinja portparola Bele kuće izjavila je da njegovo protivljenje izboru Đine Haspel za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA), poznate kao Krvava Đina, "nije važno jer on ionako umire".

Sadlerova je to rekla na sastanku koji se održao iza zatvorenih vrata, a na kojem je bilo dvadesetak njenih saradnika. Na ovu je vest ubrzo stigla i reakcija Mekejnove supruge, Sindi, koja je na Tviteru napisala: "Podsećam vas da moj suprug ima porodicu, sedmoro dece i petoro unučadi".

Džonu Mekejnu (81) koji često kritikuje Trampove poteze lani su dijagnostikovali agresivni oblik tumora na mozgu. Trenutno je na kućnoj nezi u svom domu u Arizoni, a u Senatu se ne pojavljuje već mesecima. Bela kuća nije demantovala izveštaje o skandaloznim izjavama Sadlerove.

"Poštujemo sve što je senator Mekejn uradio za našu zemlju. Molimo se za njega i njegovu porodicu u ovim teškim trenucima", stoji u saopštenju Bele kuće.

Džon Mekejn je izjavio da Senat trebo da odbije kandidatkinju američkog predsednika Donalda Trampa za direktorku CIA, zbog njene uloge u sada napuštenom programu CIA u okviru kojeg su u tajnim zatvorima pritvarani i ispitivani osumnjičeni za pripadnost Al Kaidi, korišćenjem metoda koje se smatraju mučenjem.

Mekejn koji j i sam bio mučen kao ratni zarobljenik u Vijetnamu, rekao je da

"Smatra da bi Senat trebao da odbije ovu kandidaturu".

Haspelova je garantovala u sredu u Kongresu da se CIA više neće služiti tehnikama prisilnog ispitivanja uvedenima posle napada 11. septembra, a koje se smatraju mučenjem, pa čak ni ako to naredi sam predsednik.

Haspel (61), je provela 33 godine u CIA kojoj je sedište u Langliu u Virdžiniji i trebala bi da postaneostati prva žena na čelu te agencije. Njeno imenovanje je izazvalo polemike jer je barem tokom 2002. godine upravljala tajnim zatvorom CIA na Tajlandu, gde su zatvorenici osumnjičeni za pripadnost al-Kaide bili često mučeni.

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto Reuters, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track