TRAMP POVODOM OTVARANJA AMBASADE SAD U JERUSALIMU: Dugo nam je trebalo da priznamo očiglednu činjenicu (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/The White House

obratio se video-linkom

TRAMP POVODOM OTVARANJA AMBASADE SAD U JERUSALIMU: Dugo nam je trebalo da priznamo očiglednu činjenicu (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp obratio se zvanicama u na otvaranju američke ambasade u Jerusalimu putem video-linka.

Tramp je rekao da se ovo odavno očekivalo. On je istakao da glavni cilj Sjedinjenih Američkih Država ostaje mir. Američki predsednik je dodao da želi da pruži ruku prijateljstva Izraelcima, Palestincima i njihovim susedima.

"Mnogo godina nismo uspeli da priznamo očigledno, jednostavnu stvarnost da je glavni grad Izraela Jerusalim", naglasio je Tramp.

"Sjedinjene Američke Države će uvek biti veliki prijatelj Izraela i partner u postizanju slobode i mira. Želimo veliku sreću ambasadoru Fridmanu sada kada preuzima dužnost u ovoj prelepoj Ambasadi u Jerusalimu i pružamo ruku prijateljstva Izraelu, Palestincima i svim njihovim susedima", rekao je Tramp.

Sjedinjene Američke Države su otvorile svoju ambasadu u Jerusalimu na svečanoj ceremoniji samo nekoliko meseci posle kontroverzne američke odluke o preseljenju ambasade iz Tel Aviva u decembru 2017. godine.

Preseljenje ambasade upriličeno je 14. maja povodom 70. godišnjice od osnivanja Izraela. Za sada će ono imati simboličan karakter jer je promenjena samo ploča na postojećoj zgradi Generalnog konzulata. Takođe će se u novu zgradu preseliti ambasador i mala grupa njegovih pomoćnika.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen Twitter/The White House

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja