POLICIJA ČISTI VINDZOR OD BESKUĆNIKA PRED VENČANJE HARIJA I MEGAN: To je zbog vaše bezbednosti, vratićemo vas posle svadbe (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/AB TV

nepoželjni na kraljevskom venčanju

POLICIJA ČISTI VINDZOR OD BESKUĆNIKA PRED VENČANJE HARIJA I MEGAN: To je zbog vaše bezbednosti, vratićemo vas posle svadbe (VIDEO)

Planeta -

Uoči subote kada je venčanje godine, kako ga neki nazivaju, između princa Harija i Megan Markl, policajci u Vindzoru su počeli sa sklanjaju beskućnike sa ulica.

Policija je beskućnicima zaplenila stvari, ali su im obećali da će ih vratiti posle venčanja, odnosno, u ponedeljak.

Na snimku se vidi kako su policajci prvo rasterali ženu za koju se ne zna da li je beskućnica ili nije. Ona je sama pokupila svoje stvari i otišla. Posle toga su policajci prišli dvojici beskućnika i skoro sve njihove stvari stavili u kombi.

Iz policije su rekli da to rade iz bezbednosnih razloga, kao i da ništa ne bi stajalo na stepenicama i drumu jer se očekuje da će u subotu doći oko 100.000 ljudi.

Šef lokalne policije Sajmon Dadli izazvao je bes prošle godine kada je rekao da prosjaci i beskućnici moraju da budu sklonjeni sa ulica za vreme ceremonije jer oni pokazuju "tužnu i neželjenu sliku mesta".

"Puno se pričalo o tome kako da se pomogne beskućnicima, a pomaganje očigledno znači da se sklanjaju sa ulica", rekao je jedan od muškaraca kojima je policija uzela stvari.

Policajci su im ostavili samo najnužnije stvari poput boca sa vodom. Pitali su beskućnike i da li je to sve što im treba tokom vikenda.

Policija kaže da su sve uradili u dogovoru sa lokalnim humanitarnim udruženjima kod kojih su i ostavili stvari beskućnika. Kažu da to rade zbog bezbednosti beskućnika.

"To je veliki dan i svi su dobrodošli, ali svima koji dođu u Vindzor ćemo pretražiti stvari. Svi koji će imati velike predmete kod sebe su pod bezbedonosnim rizikom i najverovatnije će te stvari biti zaplenjene", kažu u policiji.

Dadli pak tvrdi da su svi u mestu zabrinuti da će veliki broj prosjaka danju da okupira ulice, a noću tamo da spava.

Venčanje će biti jedno od najbolje obezbeđenih događaja u istoriji. Snajperisti će biti na krovovima, a specijalne jedinice policije na ulicama. Postaviće se i barikade na ulicama.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printscreen Youtube/AB TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja