SEOSKA KAPELA U NEMAČKOJ KRILA JEZIVU TAJNU: Pronašli naslagano 37 kovčega u njima i deca (FOTO)
Foto: Profimedia

UŽAS

SEOSKA KAPELA U NEMAČKOJ KRILA JEZIVU TAJNU: Pronašli naslagano 37 kovčega u njima i deca (FOTO)

Planeta -

U nemačkom selu Densenu nedavno je otkrivena tajna stara više od 100 godina. U kapeli je pronađeno 37 kovčega koji su bili poslagani na klupe, a među mrtvim telima odraslih bilo je i četvoro dece.

Stravičan prizor otkrio je muškarac koji proučava istoriju crkvi u malim seoskim mestima. Naišao je na kapelu u Densenu, bila je u ruševinama, obrasla grmljem. Pogledao je kroz prozor i video prizor od kog bi se svakome zaledila krv u žilama.

"Jedva sam došao do kapele, morao sam da raskrčim grmlje. Na prozorima su bile rešetke, a kad sam pogledao kroz prozor, gotovo sam se onesvestio od šoka. Cela unutrašnjost male kapele je bila ispunjena prašnjavim kovčezima i osušenim vencima. Godinama proučavam istoriju i starost crkvi, ali nikada nisam video ništa slično", rekao je muškarac za nemačke medije.

Načelnik Densena, Hans-Diter Ullman je rekao da je reč o mauzoleju plemićke porodice. Poslednji mrtvak položen je u mauzolej pre otprilike 60 godina.

"Sedamdesetih godina se razmatralo da se svi kovčezi s mrtvim telima pokopaju na javnom groblju, ali se od toga odustalo zbog troškova. U selu nitko nije želeo da brine o mauzoleju pa je on vremenom pao u zaborav", kaže Ullman.

Kurir.rs/ Fenix-magazin.de

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja