MASAKR U AMERIČKOJ ŠKOLI: Najmanje 10 mrtvih! Učenik ušetao na čas u Santa Feu i počeo da puca! Nađena i eksplozivna naprava! (VIDEO)
Foto: Video prtscr / ABC 13 Live

novi napad

MASAKR U AMERIČKOJ ŠKOLI: Najmanje 10 mrtvih! Učenik ušetao na čas u Santa Feu i počeo da puca! Nađena i eksplozivna naprava! (VIDEO)

Planeta -

Srednja škola u Santa Feu, SAD, izdala je upozorenje da je u toku pucnjava u školskim prostorijama, a par sati potom policija je potvrdila da ima najmanje 10 stradalih.

Napadač je priveden, potvrdio je zvaničnik iz škole, a nezvanično se pominje da je reč o đaku iz ove škole.

foto: AP / Kevin M. Cox /The Galveston County Daily News

Drama u Santa Fe gimnaziji se međutim, nije završila hapšenjem napadača. Kako je policija saopštila, u školi je pronađena i moguća eksplozivna naprava zbog čega je škola evakuisana a specijalni policajci rade na njenom neutralisanju.

Policija je rano jutros odmah odgovorila na prijavu škole o pucnjavi, i trenutno uputila veliki broj policijskih automobila i snaga na lice mesta, potvrdili su lokalnim medijima, a prisutne su i snage FBI.

Kako se sa snimaka vidi, policija je blokirala sve prilaze školi.

Jedan od svedoka rekao je za ABC televiziju da se pucnjava u kampusu dogodila na času umetnosti.

foto: Video prtscr / ABC 13 Live

Takođe, jedan od svedoka je rekao da je video napadača kako puca u jednu devojku. Zvaničnih potvrda o povređenima ili stradalima dugo nakon napada nije bilo.

O nesreći se oglasio i predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru.

Na Tviteru su se pojavile fotografije vatrogasnih i kola hitne pomoći koja su u okolini škole, kao i helikoptera koji nadleće školski kampus.

foto: Video prtscr / ABC 13 Live

Na jednom od snimaka iz vazduha vidi se policija koja pretresa učenike ispred parkiranih školskih autobusa.

Jedan od roditelja koji se javio uživo u program televizije ABC iz automobila, tvrdi da je video barem 4 povređenih. Kako je rekao, on sedi u kolima u trese se dok neko zvanično ne saopšti šta se dešava unutar škole i u kakvom stanju su deca, uključujući i njegovo dete.

1 / 3 Foto: AP / Michael Ciaglo/ Houston Chronicle

U međuvremenu su ispred škole počeli da se okupljaju roditelji dece koja su unutra i u suzama, uz molitve iščekuju vesti.

Kurir.rs / CBS News

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track