TRAMP O PODMETANJU ŠPIJUNA U NJEGOV TIM: Ovo je veće Votergejta, ako mi ministarstvo pravde smešta!
Foto: AP / Evan Vucci

istraga o ruskoj vezi

TRAMP O PODMETANJU ŠPIJUNA U NJEGOV TIM: Ovo je veće Votergejta, ako mi ministarstvo pravde smešta!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp danas je na Tviter prosledio neproverene teorije koje kruže među konzervativcima da je Ministarstvo pravde SAD postavilo špijuna u njegov izborni štab 2016. i da mu sada "smešta".

Trampov jutrašnji tvit je izgleda usmeren na podrivanje istrage specijalnog savetnika Roberta Milera o navodnom mešanju Rusije u američke izbore, za šta je predsednik SAD više puta rekao da je "lov na veštice".

"Zaista loša stvar", naveo je danas Tramp.

Prošle nedelje konzervativni časopis Nešnal rivju (National Review) postavio je pitanje o mogućem špijunu FBI u Trampovom štabu. U članku je citiran predsednik odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja Devin Nunes, vatreni pristalica Trampa koji je tražio informacije o izvoru FBI o ruskoj istrazi.

Njujork tajms je prošle nedelje preneo da se makar jedan doušnik vlasti sastao s Karterom Pejdžom i Džordžom Papadopulosom, spoljnopolitičkim savetnicima u Trampovom štabu. List se pozvao na sadašnje i bivše zvaničnike FBI.

Tramp je juče na Tviteru citirao Nešnal rivju i dodao "Ako je tako, onda je ovo veće od Votergejta".

Predsednik SAD se danas na Tviteru vratio toj temi citirajući voditelja Foks njuza: "Izgleda je Ministarstvo pravde postavilo špijuna u Trampov Štab. To nikada nije radjeno i nikako nije neophodno. Oni žele da smeste Trampu zločine koje nije počinio".

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Evan Vucci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track