ITALIJA DOBIJA VLADU: Postignut dogovor o kandidatu za premijera!
Foto: Reuters

pregovori trajali 11 nedelja

ITALIJA DOBIJA VLADU: Postignut dogovor o kandidatu za premijera!

Planeta -

Lider italijanske desničarske Lige Mateo Salvini saopštio je danas da je postigao dogovor sa Pokretom pet zvezdica o formiranju nove vlade Italije.

Jedanaest nedelja posle parlamentarnih izbora u Italiji, Salvini je rekao da je s liderom Pokreta pet zvezdica Luiđijem di Majom postigao dogovor o novom premijeru Italije, kao i o ministrima. Salvini je kazao da nijedan od njih dvojice neće biti premijer.

On je dodao da će njihov izbor za premijera saopštiti predsedniku Italije Serđu Matareli, a italijanski mediji su javili da će ih Matarela primiti sutra.

"Postigli smo dogovor o premijeru i ministrima u vladi, i nadamo se da niko neće staviti veto na izbor koji predstavlja volju većine Italijana", rekao je Salvini.

Italijanski mediji prenose da bi Salvini mogao da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, a da će Di Majo biti ili ministar za rad ili za ekonomski razvoj.

Pokret Pet zvezdica je pojedinačno najbolje prošao na izborima održanim u martu, osvojivši skoro 33 odsto glasova, dok je desničarska koalicija u kojoj je Liga jedna od tri članice osvojila 37 odsto.

Kurir.rs/Beta

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track