ŠOKIRAO SE KADA JE POGLEDAO SNIMAK SIGURNOSNE KAMERE: Pozvali policiju zbog pljačke, a evo šta su oni uradili u kući!
Foto: FOTO Printscreen Youtube

dva u jedan

ŠOKIRAO SE KADA JE POGLEDAO SNIMAK SIGURNOSNE KAMERE: Pozvali policiju zbog pljačke, a evo šta su oni uradili u kući!

Planeta -

Amerikanac iz Kalifornije se šokirao kada je pregledao sigurnosne kamere iz svoje kuće.

Naime on je na snimku video policajce koji su u njegovom stanu izvodili vežbu. Sve je počelo pozivom komšije koji je prijavio policiji da su vrata susedne kuće otvorena već nekoliko sati pa su oni dodošli na navedenu adresu.

"Tek smo se doselili i taj dan smo zaboravili da zaključamo vrata", rekao je vlasnik.

Kada su videli da u kući nema nikoga, odlučili su da odrade 'trening' kako bi novi policajci naučili u praksi kako da se kreću po području koje treba da se proveri. Kada se vratio, video je oštećen zid i da mu stvari nisu na mestu kao i izvaljena vrata od kućice za psa.

"Da nisam imao kamere mislio bih da sam opljačkan", rekao je ovaj čovek.

Na snimkama se vidi policajac koji ulazi u kuću kroz prozor, a u jednom trenutku jedan policajac govori drugima: "Momci, želim da je čitavo područje 'čisto'', a na odlasku je jedan policajac pomazio psa koji se nalazio u kući".

"Ostala su mi mnoga pitanja bez odgovora, ali lakše mi je kada sam shvatio da nisam opljačkan" rekao je posle početnog šoka vlasnik.

Advokat Bil Portanova kaže da policija nije postupala protiv zakona.

"Niisu prekršili nijedan zakon, a 'incident' je potrajao tek nekoliko minuta. Mislim da je ovaj trening dobar u pogledu budućnosti kako bi se potencijalno sprečili pravi provalnici"', rekao je Portanova i zaključio kako da su policajci ipak mogli da 'ostave poruku kako bi vlasnik znao da su bili u kući'. Kurir.rs/Večernji.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track