PUTIN BRANI SEVERNU KOREJU: Kim je uradio sve što je obećao SAD, žao nam je zbog otkazivanja sastanka!
Foto: Printscreen Youtube

ipak optimista

PUTIN BRANI SEVERNU KOREJU: Kim je uradio sve što je obećao SAD, žao nam je zbog otkazivanja sastanka!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva žali zbog otkazivanja sastanka predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Predsednik Rusije Vladimir Putin stao je u odbranu Severne Koreje, izjavivši da je Pjongjang ispunio svoja obećanja uoči planiranog samita njenog lidera Kim Džong Una i predsednika SAD Donalda Trampa.

Putin je rekao da je Kim "uradio sve što je obećao, čak i dizanje u vazduh" poligona za nuklearne probe, "posle čega su SAD otkazale samit".

Putin je istakao da se nada da će se samit ipak održati. On je to rekao u Sankt Peterburgu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Tramp je ranije danas otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, koji je trebalo da bude održan 12. juna u Singapuru. U saopštenju Bele kuće navedeno je da je Tramp otkazao samit sa Kimom zbog "ogromnog besa i otvorenog neprijateljskog stava u Kimovom nedavnom saopštenju".

"Vi govorite o Vašoj nuklearnoj sposobnosti, ali naša je tako masivna i moćna da molim Boga da nikada ne bude upotrebljena", napisao je, između ostalog, Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track