DVOJE RANJENIH U NAPADU NA ŠKOLU U INDIJANOPOLISU: Nastavnik sprečio masakr, igrao odbranu u američkom fudbalu
Foto: Twitter video / PM Breaking News

nastavnik tri puta upucan

DVOJE RANJENIH U NAPADU NA ŠKOLU U INDIJANOPOLISU: Nastavnik sprečio masakr, igrao odbranu u američkom fudbalu

Planeta -

Neimenovani učenik ušao je u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen

INDIJANAPOLIS - Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je danas pošto je tri puta upucan dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za "Indijanapolis star" kazao da je Džejson nakon pucnjave bio u svesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, kazavši joj da je "ok", prenosi AP.

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji difensiv end, odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog kvoterbeka, kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobegla od gužve.

Neimenovani učenik jutros je ušao u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen verovatno sprečio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

"Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih", kazao je Stounbrejker.

Vlasti veruju da je napadač delovao sam, ali nisu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podseća da se pre nedelju dana se u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track