STROGO ČUVANA TAJNA: Ova šuma je inače pusta, ali tokom 2 nedelje u julu, postaje mesto RAZVRATA SVETSKIH BOGATAŠA, a ženama je ulaz ZABRANJEN (VIDEO)
Foto: Profimedia

TAJNOVITO MESTO

STROGO ČUVANA TAJNA: Ova šuma je inače pusta, ali tokom 2 nedelje u julu, postaje mesto RAZVRATA SVETSKIH BOGATAŠA, a ženama je ulaz ZABRANJEN (VIDEO)

Planeta -

Boemski šumarak je sinonim za elitizam, misteriju i razvrat.

Nalazi se u okrugu Sonoma u Kaliforniji na privatnom zemljištu koji pripada ekskluzivnom Boemskom klubu.

Tokom godine, rustične kolibe smeštene među prastarim sekvojama zjape prazne, ali tokom dve nedelje u julu tu dolaze bogati i moćni muškarci.

Isključivo muškarci, jer žene ne mogu da budu članovi ovog kluba, osim ako ne dobiju počasni poziv, ali ni tada ne mogu da idu u Boemski šumarak.

Šta oni tamo rade otkrio je jedan od bivših gostiju koji je tražio da bude anoniman. Kako je rekao, to je prilika za moćnike da se opuste i da se ponašaju potpuno slobodno.

"Ljudi se tamo opijaju do besvesti, do te mere u kojoj bi svaka normalna osoba momentalno pozvala hitnu pomoć" rekao je on.

Ko su članovi?

Od 1878. godine članovi Boemskog kluba, sa sedištem u San Francisku, svake godine lete u Boemski šumarak.

Mnogi od onih koji prisustvuju - svi su muškarci, uglavnom belci - dobro su poznati. Tu su članovi porodica kao što su Rokfeler, Ruzvelt, Morgan i Buš.

foto: Profimedia

Svi oni su i iz sličnog društvenog sloja. Već su rođeni u bogatstvu ili su ga sami stekli. Uopšteno govoreći, oni takođe imaju konzervativnu političku naklonost. Svaki američki republikanski predsednik još od vremena Kulidža je prisustvovao okupljanju u Boemskom šumarku, zajedno sa rukovodiocima nekih od najbogatijih kompanija.

Na ova okupljanja se redovno pozivaju i umetnici. Mark Tven je bio jedan od članova, kao i Bing Krozbi, na primer.

Bivši gost je rekao da je prosečno vreme na listi čekanja za klub između 20 i 30 godina, mada je to "brže ako svirate neki instrument".

"Veoma je rustičan. Tu se nalazi više kampova u kojima može da stane po 20 do 50 ljudi. Svaki kamp ima različite kolibe i klubove. Svi se oni nalaze duž glavnog puta", rekao je bivši gost.

Kako je ispričao za zabavu se organizuju razni muzički performansi, a nekad neko drži govore ili predavanja.

"Veliki deo članova su profesionalni muzičari, glumci, umetnici, tako da je obezbeđena dobra zabava", rekao je on.

Postoje svakako i razne teorije o tome kako se tamo sprovode tajni mračni rituali.

Iako je nepisano pravilo da prisutni ne treba da mešaju posao sa zadovoljstvom, ipak se ovde dešavaju nekad i važni politički i poslovni dogovori.

Boemski šumarak je posebno poznat po "Projektu Menhetn", koji je ovde dogovoren u septembru 1942. i koji je na kraju doveo do stvaranja atomske bombe. Tada su tu bili američki fizičar koji je radio na atomskoj bombi Ernest Lorens, brojni politički i vojni zvaničnici, predsednik Univerziteta Harvard i predstavnici "Standard Oila" i "Dženeral elektrika".

Takođe su se na istom mestu 1967. godine Ričard Nikson i Ronald Regan dogovorili da Regan neće izazivati Niksona na izborima za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima.

Ipak, za većinu stavri koje se dešavaju u toj šumi ni ne znamo. Mnogi novinari koji su pokušali da se prišunjaju Boemskom šumarku su završili u zatvoru zbog nezakonitog ulaska na tuđe imanje.

Kurir.rs/All that's interesting Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja