NEMAČKI DIV NA KOLENIMA U SAD: Dojče banka proglašena za problematičnu (VIDEO)
Foto: Profimedia

kriza

NEMAČKI DIV NA KOLENIMA U SAD: Dojče banka proglašena za problematičnu (VIDEO)

Planeta -

Američke Federalne rezerve su proglasile lokalnu podružnicu Dojče banke u SAD za "problematičnu", objavio je Volstit žurnal u četvrtak, navodeći izvore koji su upoznati sa ovim pitanjem.

Iako se to desilo pre godinu dana, taj podatak je tek sada dospeo u javnost.

Fajnenšel tajms je o tome takođe izveštavao u četvrtak, citirajući izvor prema kome je američka Dojče banka kao zavisno društvo dodata na listu "problematičnih banaka" Korporacije za osiguranje depozita ili onim sa slabostima koji prete njihovom finansijskom opstanku.

Akcije Dojče banke u Sjedinjenim Državama pale su više od 8,5 odsto na berzi. Od zatvaranja u sredu, akcija je ove godine opala za 39 odsto.

"Što se tiče politike, mi ne komentarišemo specifične regulatorne povratne informacije", rekao je portparol banke u saopštenju. "Osnivač Dojče bank grupe, Dojče bank AG, vrlo je dobro kapitalizovana i ima značajne rezerve likvidnosti."

On je takođe rekao da je glavna američka bankarska podružnica "ima vrlo kvalitetan bilans stanja". Portparol FDIC je rekao da agencija ne komentariše ovakve informacije. Federalne rezerve su odbile da komentarišu, rekavši da su ocene banaka poverljive.

Banka čije sedište u Frankfurtuposlednih nekolik godina s bori sa problemima. Izveštava o trogodišnjim gubicima, a u aprilu je po četvrti put za šest godina promenjen direktor.

Prošle nedelje, pojavili su se izveštaji da banka namerava da drastično smanji broj zaposlenih u SAD.

Kurir.rs/CNBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track