PENTAGON UPOZORIO ASADA: Napad na naše saveznike je loša ideja
Foto: Reuters

sukob

PENTAGON UPOZORIO ASADA: Napad na naše saveznike je loša ideja

Planeta -

Napad na snage SAD i njenih saveznika u Siriji je "loša ideja", izjavio je predstavnik Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Kenet Makenzi.

Kako je rekao, sve strane u Siriji moraju da razumeju da napad na snage SAD i njenih koalicionih partnera neće dobro da se završi.

Sirijski predsednik Bašar el Asad je u jučerašnjem intervjuu za televiziju RT rekao da Sirijske demokratske snage (SDS), koje uglavnom čine Kurdi, predstavljaju najveći i praktično jedini preostali problem u zemlji.

Prema njegovim rečima, Damask je spreman da pregovara sa njima, ali u slučaju da pregovori ne uspeju sirijska vojska je spremna i na upotrebu sile kako bi oslobodila sirijsku teritoriju. Istovremeno, Asad je naglasio da SAD moraju da napuste Siriju.

Inače, iako je za sve vreme trajanja rata u Siriji dolazilo do pojedinih okršaja između saveznika SAD i sirijskih snaga, sve strane uspevale su da izbegnu krupnije sukobe. Snage SDS, uz podršku SAD, trenutno kontrolišu značajne delove severa i istoka zemlje.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track