Najnovije vesti

OVAJ MILIONER JE SVE SVOJE BOGATSTVO DAO SIROMAŠNIMA: Posle njegove smrti objavljena je njegova POSLEDNJA PORUKA (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NIJE POBEDIO BOLEST

OVAJ MILIONER JE SVE SVOJE BOGATSTVO DAO SIROMAŠNIMA: Posle njegove smrti objavljena je njegova POSLEDNJA PORUKA (VIDEO)

Planeta

Milioner iz Australije koji se, kada mu je dijagnostikovana bolest, posvetio humanitarnom radu i donacijama, preminuo je ove nedelje.

Aliju Banatu je 2015. dijagnostifikovan rak. Doktori su tvrdili da mu je ostalo svega sedam meseci života. Poživeo je dve godine duže od predviđanja doktora.

Ovaj filantrop i nekadašnji biznismen poslednjih nekoliko godina prikupljao je novac za siromašne muslimane širom sveta dok se borio sa bolešću.

Pre nego mu je bolest dijagnostifikovana, Banat je živeo veoma luksuzno. Bio je vlasnik skupih automobila, nosio je samo skupu garderobu i bio fokusiran na materijalne stvari.

Međutim, kada je saznao da je bolestan, shvatio je da je bio fokusiran na pogrešne stvari. On je zatim svoju bolest opisao kao "dar".

"To jeste dar, jer mi je Alah dao šansu za promenu", rekao je jednom prilikom.

Prodao je svoj biznis i otputovao u Togo, gde 55 odsto stanovništva živi ispod granice siromaštva.

Banat je znao da u Togu živi značajan procenat muslimana, zbog toga je odlučio da svoj novac uloži u izgradnju džamije, ali i škole za lokalno stanovništvo, a onda i izgradnju sela u kom živi više od 200 udovica i male bolnice.

Nakon toga je pokrenuo projekat "Muslims Around the World" (Muslimani širom sveta).

Procenjuje se da je organizacija prikupila 2,1 milion dolara. U poslednjem video-snimku traži da se njegov rad ne završi njegovom smrću. Banat je tražio da se snimak objavi nakon njegove smrti.

Kurir.rs/One path Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...