KOPIJA TRAMPOVOG AVIONA STIGLA U GRČKU: Evo kada se očekuje original sa glavnim putnikom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

logistika

KOPIJA TRAMPOVOG AVIONA STIGLA U GRČKU: Evo kada se očekuje original sa glavnim putnikom! (VIDEO)

Planeta -

Rezervni "džambo džet" koji uvek na putovanjima prati identičan zvaničan plavo-beli avion predsednika SAD, sleteo je večeras u Sudu, pomorsko-vazduhoplovnu bazu Grčke i NATO na severozapadu ostrva Krit, javljaju atinski mediji.

Mediji prenose da se očekuje da u Sudu sutra, u nedelju rano ujutro, radi snabdevanja gorivom sleti i zvanični predsednički avion, vojna verzija "boinga 747" (VC-25A) s kodnim nazivom "Erfors uan" (AirForce 1).

Njime Donald Tramp putuje za Singapur, gde će se u utorak sastati s vođom Severne Koreje Kimom Džongom Unom.

Grčki mediji ukazuju da se više od toga ne zna, i da su u interesu bezbednosti u tim prilikama "u mnogo slučajeva korišćeni i razni metodi dezinformisanja".

Tramp za Singapur putuje iz Kanade, gde je učestvovao na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta.

U petak je atinski list Katimerini objavio da su u pomorsko-vazduhoplovnoj bazi Suda "u toku grozničave pripreme za sletanje predsedničkog aviona koji će se tu snabdeti gorivom".

Nije poznato da li će Tramp pozdraviti američke vojnike u Sudi, ili će avion "samo uzeti gorivo i nastaviti put, bez otvaranja vrata", objavio je list. Po broju stacioniranih vojnih brodova Suda je druga po veličini baza Ratne mornarice Grčke, i najveća baza SAD i NATO u istočnom delu Sredozemnog mora.

Toj pomorskoj bazi je priključen deo nekadašnjeg zasebnog vojnog aerodroma, u neposrednom susedstvu, koji je od 1954. do 1994. godine za tehničku podršku koristilo Ratno vazduhoplovstvo SAD, a uz njega i NATO.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track