HAOS U TBILISIJU: Policija pohapsila demonstrante ispred zgrade parlamenta i PRETUKLA opozicionu poslanicu (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/Thomas van Linge‏

protesti u gruziji

HAOS U TBILISIJU: Policija pohapsila demonstrante ispred zgrade parlamenta i PRETUKLA opozicionu poslanicu (VIDEO)

Planeta -

U centru Tbilisija policija je ispred parlamenta uhapsila nekoliko članova opozicione partije Jedinstveni nacionalni pokret i demontirala šatore koje su uspostavili demonstranti.

Situacija u blizini zgrade parlamenta se usijala, mobilisane su brigade specijalnih odreda i stotine policajaca.

Prema informacijama televizije "Rustavi 2", pritvorena je opoziciona poslanica Nika Melija. Demonstranti su izjavili da se policija fizički obračunala sa Melijom.

Krajem maja u Gruziji su počeli protesti. Proteste je inicirao Zaza Saralidze, otac 16-godišnjeg tinejdžera ubijenog zimus u tuči u centru Tbilisija.

On smatra da je tužilaštvo neobjektivno sprovelo istragu o ovom slučaju i da pokriva jednog od učesnika incidenta, sina bivšeg službenika tužilaštva.

Krajem maja, sud je oslobodio jednog od optuženih, a drugom je ublažena optužba.

Nakon što su počeli protesti, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavilo je ponovo da istražuje slučaj. U okviru istrage uhapšene su dve osobe, od kojih je jedan bivši zaposleni u kancelariji državnog tužilaštva, Mirza Subelijani. Njegov rođak bio je jedan od učesnika tuče.

Demonstranti su tražili da se do 10. juna pronađu počinioci i u nedelju su nastavili protestne akcije. Saralidze je izjavio da će provesti noć u šatoru u ulici Rustaveli sve dok ministri ne daju ostavku.

Kurri.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen Twitter/Thomas van Linge‏

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja