Najnovije vesti

TAKSISTI PARALISALI BEČ ZBOG UBERA: Nezadovoljni jer im niskim cenama prave opasnu konkurenciju
Foto: Profimedia

TRAŽE ISPUNJAVANJE OBAVEZA

TAKSISTI PARALISALI BEČ ZBOG UBERA: Nezadovoljni jer im niskim cenama prave opasnu konkurenciju

Austrija

Bečki taksisti protestovali su danas konvojem kroz grad zbog Ubera, koji smatraju nelojalnom konkurencijom.

Taksisti su se okupili u 22. bečkom okrugu, preko Dunava, da bi se konvoj odatle uputio prema centru, gde je održana završnica protesta. Duž rute kojom se kretao konvoj došlo je do privremenog obustavljanja saobraćaja.

 

Oko 1.000 taksi vozila, prema organizatorima, učestvovalo je na protestu, koji je mnogo ranije prijavljen vlastima, tako da su građani upozoreni da izbegavaju ulice kojima se kretao konvoj.

 

Ovo je drugi protest taksista ove godine, pošto je već oko 1.000 taksista i sredinom aprila demonstriralo protiv konkurencije koju su dobili Uberom.

Taksisti su ohrabreni najavom ministra saobraćaja Norberta Hofera o uvođenju strožijih pravila za Uber, kao i razmatranje zakona o tome.

 

Bečki taksisti kritikuju da se Uber i drugi slični prevoznici ne pridržavaju zakona, jer rade kao taksi preduzeća, a ne ispunjavaju potrebne obaveze.

 

Zbog Ubera, kako ističu, ugrožena je egistencija mnogih taksi preduzeća, zbog čega traže da se na tržištu uvedu iste obaveze i prava za sve.

 

Dok taksisti moraju da polažu ispit i ispune još dodatne, zakonom predviđene obaveze, vozači Ubera ne moraju ni da poznaju grad, a uz to niskim cenama "ubijaju" taksiste koji imaju ujednačene cene.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...