Najnovije vesti

TRAMP O KRIZI U NEMAČKOJ: Narod se okreće protiv svojih lidera zbog migranata
Foto: Reuters/Jim Bourg

serija oštrih tvitova

TRAMP O KRIZI U NEMAČKOJ: Narod se okreće protiv svojih lidera zbog migranata

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je kriminal u Nemačkoj u porastu i da se Nemci okreću protiv svog vođstva zbog migranata.

Dok se u Nemačkoj klima položaj kancelrke Angele Merkel zbog politike prema izbeglicama, koju mnogi ocenjuju kao popustljivu, Tramp je na Tviteru ocenio da je "velika" greška što je Evropa dozvolila da dođu milioni ljudi koji "snažno i nasilno menjaju njenu kulturu".

"Narod Nemalčke se okreće protiv svog vođstva dok migracija već potresa tanku koaliciju u Berlinu. Kriminal u Nemačkoj je u porastu", naveo je Tramp.

Tramp je rekao da ne želi da se u SAD dogodi ono što se dogodilo u Evropi.

Istraživanja javnog mnjenja u Nemačkoj pokazuju da većina građana podržava brže proterivanje izbeglica koje su prekršile zakon ili kojima je odbijen zahtev za azil.

Pitanje politike prema migrantima dovelo je do raskola između Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Angel Merkel i sestrinske stranke Hrišćansko-socijalne unije (CSU) iz Bavarske.

Ministar unutrašnjih poslova iz CSU Horst Zehofer traži da izbeglice koje su registrovane u nekoj od zemalja EU ne budu puštane preko nemačke granice, dok Merkel traži da se nađe jedinstveno evropsko rešenje za izbeglice.

CSU je ipak danas prihvatila da se da Merkelovoj dve nedelje da dođe do dogovora s drugim evropskim državama o rešavanju ovog pitanja.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...