KIM ŠOKIRAO NOVOM LIMUZINOM: Nije oklopljena, nema telohranitelja, ON NASMEJAN MAŠE NARODU (VIDEO)
Foto: YZ Screenshot

PROMENA

KIM ŠOKIRAO NOVOM LIMUZINOM: Nije oklopljena, nema telohranitelja, ON NASMEJAN MAŠE NARODU (VIDEO)

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un je poznat kao izuzetno izbirljiv kada su u pitanju njegova prevozna sredstva, a izgleda da je sada rešio da iskoristi ruske automobile, dok je obilazio vojni poligon u onome što liči na "ladu priora".

Lokalni mediji su emitovali Kimovu sliku na zadnjem sedištu zelene limuzine. Otputovao je da poseti vojnu jedinicu i farmu trske u okrugu Sindo u provinciji Severni Pionđan, koja se graniči sa Kinom.

Uprkos svojoj opsesiji sa zaštitnom opremom, Kim Džong-un ovog puta nije nestao iza neprobojnog zida telohranitelja. Uzdržao se od vožnje jednim od njegovih teških vatrootpornih vozova i oklopnih limuzina koje u trku prate telohranitelji.

Umesto toga, bio je jasno vidljiv iza stakla onoga što je izgledalo kao primerak nekada najprodavanijeg modela najvećeg proizvođača automobila u Rusiji, Avtovaza.

Avtovaz je u maju prestao sa proizvodnjom "lade priora". I dok se na snimcima vidi samo deo automobila ostaje mistreija da li je to ruski original ili severnokorejska kopija.

Kurir.rs/RT

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track