OGLASIO SE I JUNKER: Pitali ga da li je stvarno bio pijan, evo šta je odgovorio (VIDEO)
Foto: AP

šuška se

OGLASIO SE I JUNKER: Pitali ga da li je stvarno bio pijan, evo šta je odgovorio (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Evropske komisije, Žan-Klod Junker odgovarao je na glasine da je bio pijan prošle srede kada se održavala radna večera priređena za čelnike NATO-a.

Ponovo se govorilo o njegovoj sklonosti alkoholu. Na snimku se vidi Junker kako jedva održava ravnotežu i kako mu drugi političari pomažu da ostane na nogama. Posle toga se pojavila i fotografija Junkera kako sedi u invalidskim kolicima.

Portparoli Komisije su istakli da se radi o išijasu koji mu često ometa normalno kretanje i uzrokuje bolove u leđima i nozi.

Na pitanje da li je bio pijan ili ukočen, Junker je odgovorio: "Bilo je tačno prošle srede, tačno je bilo jutros i biće tačno i večeras i sutra ujutro. Zbilja me čudi interesovanje koji neki pokazuju za ta marginalna pitanja i tražim malo poštovanja."

Glasine da je sklon alkoholu često koriste evroskeptični političari i mediji koji su u više navrata dovodili u pitanje njegovu sposobnost da vodi Komisiju. U tome su prednjačili britanski evroskeptični mediji, međutim, nemački Špigl je 2014. pisao da je u Luksemburgu Junkerova ljubav prema alkoholu već godinama "javna tajna", citirajući luksemburškog novinara Paskala Stajnvašsa da "zli jezici tvrde da Junker zapravo nema problem s alkoholom, nego bez njega".

Francuski dnevnik Liberasion je pisao, pozivajući se na neimenovanog diplomatu, da je Junker jedini koji se usudio da puši na sastancima u EU, da je oko sebe napravio prostor za pušenje i naručivao sok od jabuke s dodatkom alkohola, ali da ga ipak niko nije video pijanog, možda tek malo usporenog i da mu to nije smetalo da uspešno vodi sastanke koji su mogli da traju i do ranih jutarnjih sati.

Junker je rekao da je i zdravstveno spreman za izazove posla predsednika Evropske komisije i da nema ništa protiv da mediji vodeće kandidate stave pod lupu. "Ali želeo bih da me pitaju o politici, a ne o mojim problemima s alkoholom, koje nemam", rekao je Juncker pre nego što je izabran za predsednika Evropske komisije.

Kurir.rs/Index.hr Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track