ČAK I BELA KUĆA KORIGUJE TRAMPA: Pretnja Rusije i dalje postoji!
Foto: Reuters

PROTIVREČNE IZJAVE

ČAK I BELA KUĆA KORIGUJE TRAMPA: Pretnja Rusije i dalje postoji!

Planeta -

Bela kuća saopštila je večeras da predsednik SAD Donald Tramp veruje da će se američki izbori ponovo naći na meti Rusije i objavila da "pretnja i dalje postoji".

Međutim, ova izjava portparolke Bele kuće Sare Sanders usledila je svega nekoliko sati nakon što je izgledalo da Tramp negira da se SAD i dalje nalaze na meti Rusije, uprkos upozorenjima koje je nedavno uputio njegov zvaničnik zadužen za rukovođenje tajnim službama.

Predsednik SAD Donald Tramp danas je rekao da se SAD ne nalaze na meti Rusije.

Tramp nije kazao ništa više o pretnji iz Moskve, rekavši novinarima samo da "nijedan predsednik nije bio tako oštar prema Rusiji" i navodeći kao primere američke sankcije protiv Rusije i proterivanje navodnih ruskih špijuna iz SAD.

Tramp je dodao da Putin "to razume i nije srećan zbog toga".

Sandersova je na brifingu u Beloj kući kazala da je Tramp rekao "ne" odgovarajući istovremeno na više pitanja i dodala da on veruje da će se američki izbori ponovo naći na meti Rusije, kao i da Tramp preduzima korake da osigura da se to više nikada ne dogodi.

foto: Reuters

Direktor Nacionalne obaveštajne službe SAD, Den Koats, upozorio je prošlog vikenda da je pretnja od sajber napada na SAD sve veća i da se "ponovo pale crvene lampice", skoro dve decenije posle napada 11. septembra 2001.

"Rusija, Kina, Iran i Severna Koreja na dnevnoj bazi napadaju računare u federalnim, državnim ili lokalnim vladinim agencijama, korporacijama i akademskim institucijama", rekao je šef obaveštajnih službi SAD.

"Kina je primarno fokusirana na krađu vojnih i industrijskih tajni i ima mogućnosti koje Rusija nema", ocenio je Koats i ponaovio da je cilj Moskve da uništi američke vrednosti i demokratske institucije.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track