Najnovije vesti

TRAMP PONOVO ŠOKIRA: Putin je LIČNO odgovoran za mešanje u američke izbore!
Foto: Reuters

SVAKOG DANA NOVA IZJAVA

TRAMP PONOVO ŠOKIRA: Putin je LIČNO odgovoran za mešanje u američke izbore!

Planeta

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu za Si-Bi-Es ivning njuz da je tačno da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. i potvrdno odgovorio na pitanje voditelja Džefa Glora da li ruskog predsednika Vladimira Putina smatra lično odgovornim za to.

Glor je prvo podsetio Trampa da je šef Bele kuće ranije izjavio da se slaže s ocenom obaveštajnih službi SAD da se Rusija mešala u izbore 2016.

"Pa da i to sam već rekao, Džefe. Rekao sam to mnogo puta i rekao bih da je to tačno, pa da", kazao je Tramp.

Voditelj je insistirao na tome da Tramp nije povodom toga osudio lično Putina i upitao "da li ga (Putina) smatra lično odgovornim".

"Pa, ja bih ga smatrao, zato što je on na čelu zemlje. Kao što sebe smatram odgovornim za stvari koje se dešavaju u našoj zemlji. Tako da bih ga kao lidera zemlje svakako smatrao odgovornim, da", kazao je američki predsednik.

Glor je potom pitao je šta je Tramp poručio Putinu po tom pitanju tokom njiihovog ovonedeljnog samita u Helsinkiju.

"Veoma snažno o činjenici da ne možemo da imamo mešanje, ne možemo da imamo bilo šta takvo - ali imaj i ovo u vidu. Mi takođe živimo u svetu odraslih...Ja sam mu poručio da ne može tako, neće biti više toga i tako će morati da bude", rekao je Tramp.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...