SKANDALOZAN ZAHTEV AMERIČKIH KONGRESMENA: Hoće po svaku cenu da saznaju šta su u četiri oka razgovarali Putin i Tramp, evo kakav pakleni plan su smislili!
Foto: Printscreen YouTube, Reuters

bruka

SKANDALOZAN ZAHTEV AMERIČKIH KONGRESMENA: Hoće po svaku cenu da saznaju šta su u četiri oka razgovarali Putin i Tramp, evo kakav pakleni plan su smislili!

Planeta -

Ruski političari pridružii su se predsedniku Vladimiru Putinu u osudi predloga SAD da se ispita prevodilac američkog predsednika Donalda Trampa na samitu u Helsinkiju o tome šta su dva predsednika govorila u četiri oka.

Ruski ambasador u SAD Anatoli Antonov izrazio je nadu da će "usmeni dogovori između Trampa i Putina biti ispunjeni".

Putin i Tramp su u ponedeljak u Helsinkiju imali prvo razgovor u četiri oka samo uz prisustvo prevodilaca pre nego što su im se pridružile proširene delegacije. To je normalan i često korišćen oblik diplomatske komunikacije čiji je cilj da najpoverljivije informacije od važnosti za državu ostanu u tajnosti.

Ruski zvaničnici zabrinuti su da bi bura negodovanja u SAD oko Trampovih izjava posle samita sa Putinom u ponedeljak u Helsinkiju, mogla da blokira buduću saradnju o Siriji ili kontroli naoružanja, o čemu se razgovaralo na samitu.

Ruski zvaničnici odbacili su Trampove kontradiktorne izjave o onome što je rekao Putinu na samitu.

Njih je međutim, naljutio predlog američkih kongresmena da se sasluša Trampov prevodilac.

Konstantin Kosačev, predsedavajući odbora za međunarodne odnose Gornjeg doma ruskog parlamenta, rekao je danas da ta ideja predstavlja opasan presedan koji preti "celoj ideji diplomatije", prenele su ruske novinske agencije.

Kurir.rs/Beta

Printscreen YouTube, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track