TRAMP UDARIO NA BIVŠE OBAVEŠTAJCE: Direktorima CIA i FBI sprema NEZGODNO IZNENAĐENJE (VIDEO)
Foto: AP, Reuters, Profimedia

odlučan

TRAMP UDARIO NA BIVŠE OBAVEŠTAJCE: Direktorima CIA i FBI sprema NEZGODNO IZNENAĐENJE (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp razmatra ukidanje odobrenja za pristup poverljivim informacijama nekolicini svojih kritičara i zvaničnika u bivšoj administraciji Baraka Obame.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders rekla je danas da predsednik "ispituje mehanizme" za oduzimanje odobrenja za pristup tim informacijama od bivšeg direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džona Brenana, bivšeg direktora Federačnog istražnog biroa (FBI) Džima Komija, bivšeg direktora nacionalne obaveštajne službe Džejmsa Klapera i drugih.

Sanders je optužila te zvaničnike da su "politizovali i u nekim slučajevima unovčili svoju javnu službu i dozvole za pristup poverljivim podacima", kao i da su "upućivali neosnovane optužbe" protiv američkog predsednika.

Republikanski senator Rand Pol ranije danas je u Tviter poruci napisao da planira da pokrene pitanja o ukidanju odobrenja Brenanu tokom sastanka sa Trampom. Brenan je prošle nedelje opisao Trampovu konferenciju za novinare s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju kao da je "na domak izdaje".

Kurir.rs/Beta AP

Foto: Profimedia/AP/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track