VATRENI HAOS U GRČKOJ: Zbog požara Cipras se hitno vraća u zemlju! Vlada traži pomoć EU dok broj povređenih raste! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, Reuters

nepogoda

VATRENI HAOS U GRČKOJ: Zbog požara Cipras se hitno vraća u zemlju! Vlada traži pomoć EU dok broj povređenih raste! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Grčki premijer Aleksis Cipras skratiće posetu Bosni i Hercegovini i hitno se vratiti u zemlju, gde u okolini Atine besne veliki šumski požari, saopštio je izvor iz grčke vlade.

Grčki premijer je danas boravio u Mostaru, a u zemlju se vraća zbog vanredne situacije izazvane požarima, prenosi Fena.

Grčke vlasti zatražile su od meštana priobalnih regija u blizini Atine da napuste svoje domove dok šumski požari besne, zatvarajući jedan od najprometnijih grčkih autoputeva i dižući oblake dima iznad prestonice.

1 / 7 Foto: EPA

Grčka je zatražila danas pomoć od Evropske unije u borbi protiv šumskih požara koji su uništili domove i naterali hiljade da beže iz predgradju Atine.

Najmanje šest osoba zadobilo je opekotine požarima, saopštio je portparol vatrogasne službe Stavrula Maliri. Svih šest osoba prevezeno je u bolnicu, dodao je Maliri. AP napominje da nisu poznati ostali detalji o tome u kakvom se stanju oni nalaze.

Kurir.rs/Agencije

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track