PORODICA BEŽEĆI OD VATRE ULETELA U MORE: Plivali smo sve dalje dok nas voda nije uzela pod svoje! Mi smo se spasli, ali MAJKA I SIN su samo nestali!
Foto: Printscreen/ Facebook

JEZIVA ISPOVEST

PORODICA BEŽEĆI OD VATRE ULETELA U MORE: Plivali smo sve dalje dok nas voda nije uzela pod svoje! Mi smo se spasli, ali MAJKA I SIN su samo nestali!

Planeta -

Spasilačke ekipe na jugu Grčke nastavile su pretragu spaljenih kuća i automobila u potrazi za onima koji se vode kao nestali.

U požarima koji su zahvatili oblasti oko Atine život je, prema najnovijim informacijama, izgubilo 79 osoba.

EVO DOKAZA DA SU POŽARI PODMETNUTI! GRK ULOVIO PIROMANA: Upalio je 3 vatre ispred mene! Evo ga opet, upalio je još jednu! (VIDEO)

Jedan od spasenih jeste i Nikos Stavrinidis koji je ispričao kako su on i njegova supruga došli u luku Rafina da se odmore, ali i da pripreme kuću za svoju ćerku, koja je trebalo da dođe ovih dana na letovanje.

"Sve se dogodilo jako brzo. Vatra je bila udaljena od nas, ali onda su krenule da lete vatrnice i u sekundi smo se našli u žarištu. Vetar je duvao, nosio sve pred sobom. Bilo je neverovatno. Nikad u žviotu nisam video ovako nešto", objašnjava ovaj čovek.

On je dodao da je zajedno sa grupom prijatelja potrčao na plažu, a kada su uvideli da nemaju gde da beže, utrčali su u more.

"Gušili smo se od dima, dok nas je nosila jaka struja. Isti vetar koji je širio vatru na kopnu, pravio je valove na moru. Uskoro smo se izgubili, bili smo dezorijentisani. Ronili smo koliko smo mogli kako bismo se udaljili što više od dima. Otišli smo što smo dublje mogli u more. Ali, oduvkla nas je struja tamo gde je ona htela. Nismo znali gde se nalazimo", ispričao je Nikos Stavrinidis.

Nakon dva sata borbe da se održe u životu, ugledali su spas. Mali ribarski brod sa egipatskom posadom spasao je Nikosa, njegovu suprugu i prijatelje.

"Skočili su u more zbog nas, dali nam odeću, napravili čaj i zagrejali nas. Bili su odlični. Hvala im", dodaje on.

Međutim, dvoje ljudi koji su uleteli u vodu s njima, žena i njen sin, progutalo je more.

"Strašno jie videti osobu pored sebe kako se davi, a ti ne možeš da joj pomogneš. Jednostavno ne možeš," dodao je Nikos i jedva izgovorio da će "ta bol koju oseća zbog njihovog gubitka zauvek biti u njemu".

Kurir.rs/ Vašington post

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track