GRČKA DANAS: Na Halkidikiju pune plaže, a na jugu zemlje se bore sa požarima
Foto: EPA/Printscreen

za sve koji putuju

GRČKA DANAS: Na Halkidikiju pune plaže, a na jugu zemlje se bore sa požarima

Planeta -

Iako na jugu Grčke besne požari, Halkidiki se oporavio od nedavnih poplava i tamo je sada lepo i sunčano vreme koje će se nastaviti i u narednom periodu, najavljuju meteorolozi.

Vreme će se konačno stabilizovati od nedelje 29. jula kada se očekuje sunčano i lepo vreme. Maksimalne temperature će se kretati između 27 i 28 stepeni, koliko se prognozira za, recimo, Pefkohori.

Grčka Nacionalna meteorološka služba najavljuje da je na snazi još uvek narandžasto upozorenje za oluje s grmljavinom, posebno u četvrtak, ali od nedelje se očekuje lepo vreme.

Svi koji tada planiraju da putuju u Grčku ne moraju da razmišljaju o lošem vremenu.

1 / 12 Foto: EPA

Sa druge strane, južniji delovi Grčke nisu sugurni jer se tamošnji vatrogasci i dalje bore sa katastrofalnim požarima. Podsetimo, vanredno stanje je proglašeno u zapadnom i istočnom telu Atike. Nadležni ističu da je 15 požara izbilo istovremeno u tri regije, a do sada je život izgubilo 79 ljudi dok se mnogi vode kao nestali.

Meteorolozi su objavili da bi krajem nedelje, tačnije u četvrtak, u Atini mogla da padne kiša. Šanse za kišu su oko 30 odsto. Ali to nije nužno dobra vest za vatrogasce koji se bore sa vatrenom stihijom.

Kako piše CNN, moglo bi doći do kratkih poslepodnevnih oluja koje neće proizvesti mnogo kiše, nego bi mogle da otežaju borbu sa požarima donoseći još snažnije vetrove i promene u njihovom kretanju.

Kurir.rs Foto: Printscreen/EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track