Najnovije vesti

OVO JE AMERIČKA ZONA SMRTI: Profesor otkrio deo SAD u kome je moguće izvršiti UBISTVO, a ne odgovarati za to! (VIDEO)
Foto: AP

surovo

OVO JE AMERIČKA ZONA SMRTI: Profesor otkrio deo SAD u kome je moguće izvršiti UBISTVO, a ne odgovarati za to! (VIDEO)

Planeta

Zbog granica čak tri države, postoji mali deo zemlje u nacionalnom parku Jelouston gde se zakoni tehnički ne primenjuju.

Ova lokacija, koja je nazvana "Zona smrti", prvi put je osvojila pažnju javnosti 2005. godine zahvaljujući radu profesora Brajana Kalta sa Državnog univerziteta Mičigen. U eseju pod nazivom "Savršen zločin" Brajan je istakao da iako većina parka obuhvata državu Vajoming, mali deo se proteže preko Montane i Ajdaha. Međutim, kongres je smatrao da je park pod kontrolom kontrole Vajominga, što se čini razumnim, ali se upravo zbog toga javljuju određeni problemi. Zbog pomenutog malog područja Jeloustouna koji se nalazi u Ajdahu, na ovoj lokaciji je moguće počiniti zločin za koji krivcu nikada neće biti suđeno.

Razlog je zato što prema šestom amandmanu optuženi ima pravo na suđenje od strane porote države i okruga u kome se zločin počinio. Zbunjeni? I mi smo. U sledećem videu možete pogledati mapu Jelovstona i granice sve tri države.

Ako bi se neki zločin izvršio u tom delu Jeloustoun parka moralo bi da se održi suđenje u Ajdahu, ali bi porota definitivno morala da bude sačinjena od ljudi iz Ajdaha i Vajominga. Kalt dodaje da takvu porotu ne bi bilo moguće formirati s obzirom da niko ne živi u toj oblasti. U delu Montane koji pripada Jelovstona živi samo nekoliko stanovnika. Srećom, do sada niko nije testirao da li ova praznina zaista funkcoiniše. U zaključku svog rada napisao je: "Sud će se možda neće složiti sa mojom teorijom ali u svakom slučaju ovaj esej nije napisan da bi inspirisao nekoga da ode i počini zločin".

Kuirir.rs/Indy100

Foto:  Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...