UPOZNAJTE KUČKU ČIJA JE GLAVA UCENJENA NA 70.000 DOLARA: Radni dan joj počinje u 6 ujutro, a onda kolumbijski narko-kartel više ne spava mirno! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

smrt za dilere

UPOZNAJTE KUČKU ČIJA JE GLAVA UCENJENA NA 70.000 DOLARA: Radni dan joj počinje u 6 ujutro, a onda kolumbijski narko-kartel više ne spava mirno! (VIDEO)

Planeta -

Borba policije sa trgovcima drogom u Kolumbiji dobila je novu dimenziju i to zbog psa Sombre koji je postao najveći neprijatelj narko-kartela.

Sombra je šestogodišnja ženka nemačkog ovčara i noćna je mora za dilere jer je pravi ekspert za otkrivanje droge. Toliki da za njenu glavu narko-kartel nudi čak 70.000 dolara

Ona je do sada među koferima, prtljagom, velikim paketima s voćem, policiji pomogla da otkrije oko 10 tona skrivenog kokaina.

''Njen njuh je mnogo osetljiviji od njuha drugih pasa'', pojašnjava Hoze Rohas.

On je Ispričao je i kako izgleda jedan njen radni dan: ''Smena počinje u šest sati ujutro. Pripremimo je da bude u najboljem izdanju i odmah kreće posao. Trenutačno radi u teretnom i poštanskom terminalu na aerodromuu Bogoti."

Posle šest sati radni dan je gotov. U automobilu sa zatamnjenim staklima ponovno se vraća u svoju kućicu. Najčešće u pratnji dvojice naoružanih čuvara.

Sombra u prijevodu znači 'senka'. Sombra je dobila "obezbeđenje" i do daljeg ostaje pod strogim nadzorom. U ratu protiv narko-kartela u Kolumbiji je u poslednje dve decenije poginulo gotovo 2.000 policajaca.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track