MELANIJA UDARA TRAMPU KONTRU: Prva dama tera svoju politiku, a evo zašto ni muž ne može ništa da joj zameri
Foto: AP,

SMIRENA I ODLUČNA

MELANIJA UDARA TRAMPU KONTRU: Prva dama tera svoju politiku, a evo zašto ni muž ne može ništa da joj zameri

Planeta -

VAŠINGTON - Američka prva dama, Melanija Tramp, svojim izjavama, modnim izborima ili pak iznenadnim ćutanjem se diskretno, ali planski distancira od politike svog supruga, predsednika Donalda Trampa, pazeći da ga ne kritikuje direktno, ali jasno stavljajući do znanja da se ne slaže sa svim njegovim potezima.

Melanija je tako na Tviteru objavila da je razočarana politikom prisilnih razdvajanja porodica migranata na granici, koju sprovodi Trampova administracija, a zatim je i posetila raseljenu decu - što je korak kakav predsednik nije preduzeo, primećuje AP.

U trenutku kada joj se suprug ponovo našao pod lupom zbog navodne afere s porno-glumicom Stormi Danijels, ona je naprosto - nestala iz javnosti.

A kad je reč o medijima, stalno gorućoj temi u SAD i šire s obzirom na Trampove odnose s američkim mejnstrim medijima i njihovim predstavnicima, prva dama je - posredstvom svoje portparolke - poručila da će na televiziji gledati šta joj je volja, pa čak i kablovski TV kanal koji je često na dnu Trampove medijske lestvice.

Najnoviji primer ovakvog Melanijinog distanciranja jeste njen odgovor na Trampove kritike upućene superzvezdi NBA LeBronu Džejmsu, čiju je inteligenciju ismejao u reagovanju na njegov intervju za Si-En-En. I ovog puta je Melanijina portparolka, Stefani Grišam, brzo novinarima rekla da "LeBron Džejms izgleda radi na dobrim stvarima u korist buduće generacije" i da je prva dama raspoložena da poseti njegovu novu školu za decu pod rizikom.

foto: AP,

Ova izjava očigledno ima za cilj da Melanijine poglede odvoji od predsednikovih, s tim da, ipak, ne sadrži ni najmanju kritiku na račun predsednika, čije čak ni ime ne pominje, konstatuje AP.

Melanija Tramp, koja se puna 24 dana nije pojavila u javnosti nakon operacije bubrega u maju, takođe je izbegla neke od tradicionalnih dužnosti prve dame, a u zenitu "sage" o Trampu i Danijelsovoj, u januaru, nije se sa njim pojavila u Davosu. Tada je njen kabinet odbio da obrazloži zašto se nije pojavila - što, inače, nije uobičajena praksa - te su posmatrači mogli da, do mile volje, izvlače sopstvene zaključke.

foto: AP

Iako Melanijini postupci nisu oličenje glasnog prkosa, ipak pokazuju njen stav i privlače pažnju, zbog čega neki u njoj vide skriveni simbol "otpora".

Za druge, pak, pomenuti Melanijini potezi nemaju nikakvog značaja, a ni uticaja na njenu duboku povezanost sa predsednikom i njegovom prilično nepopularnom politikom, zaključuje američka agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track