PAKAO U PORTUGALIJI: Vatrena stihija guta sve pred sobom i PRETI TURISTIMA! Požar se približava čuvenim plažama! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

VRUĆINE SVE ZAPALILE

PAKAO U PORTUGALIJI: Vatrena stihija guta sve pred sobom i PRETI TURISTIMA! Požar se približava čuvenim plažama! (VIDEO)

Planeta -

Vatrogasci se u Portugaliji dalje bore protiv šumskog požara velikih razmera na južnoj obali, u turističkom regionu Algarve iza popularnih plaža , koji je protekle noći pretio da proguta naselje na padini tamošnjeg brda.

Služba civilne zaštite saopštila je danas da je 44 osobe zatražilo medicinsku pomoć protekle noći, kada je plamen zahvatio obode Monšika, 250 kilometara južno od Lisabona.

Tom prilikom, teško je povređena 72-godišnja žena. Vlasti su saopštile da se više od 1.000 vatrogasaca sa 327 vozila i sedam aviona hvata u koštac sa vatrenom stihijom.

Požar, koji se širi usled vetra, izbio je u petak u šumi borova i eukaliptusa u pretežno nepristupačnom brdovitom predelu iza čuvenih plaža u turističkom regionu Algarve.

Crni dim je, u međuvremenu, vetar doneo i do plaža popularnih među evropskim turistima.

Vatrogasci očekuju da će im prognozirane nešto niže temperature pomoći da vatru stave pod kontrolu.

Region Algarve je uglavnom bio pošteđen najgoreg talasa vrućine koji je zahvatio Portugaliju i Španiju, donoseći temperature do 45 Celzijusovih stepen.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track