PRETNJA ZA ČITAVO ČOVENSTVO: Ovo je najopasnije naoružanje današnjice (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/CNN

razarači

PRETNJA ZA ČITAVO ČOVENSTVO: Ovo je najopasnije naoružanje današnjice (VIDEO)

Planeta -

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije napravilo je spisak oružja koje bi moglo da bude opasnost za Rusiju i druge zemlje sveta. Evo o kom sve oružju je reč.

Lasersko oružje

Ovo oružje koristi principe emitovanja optičke elektromagnetske energije.

Bez obzira na činjenicu da se laseri u svakodnevnom životu, pa i u vojsci, koriste odavno, tek nedavno su naučnici krenuli da kreiraju efikasne vojne sisteme na osnovu tog tipa oružja.

Ove godine, Amerikanci su testirali laserski top na morskoj platformi,a i Rusija isto razrađuje ovu vrstu naoružanja.

Mikrotalasno oružje

Ovaj tip oružja kao glavni razarajući faktor koristi supersnažno elektromagnetsko emitovanje mikrotalasa od tri do 30 gigaherca.

To oružje je najefikasnije protiv elektronike protivnika, koja se nalazi na objektima državne i vojne uprave, kao i u najnovijim sistemima različitog oružja.

U leto 2015. godine pojavila se informacija da je u Rusiji razrađena nova vrsta oružja koja je u stanju da izbaci iz stroja neprijateljske avione, bespilotne letelice, kao i visokoprecizno teledirigovano oružje, poput "krilatih raketa".

Novi izum dobio je naziv "SVČ-top", jer radi na principu mikrotalasa. Uređaj može da radi na udaljenosti većoj od 10 kilometara.

Genetsko oružje

Ono je naslednik bakteriološkog oružja, a čine ga tehnologije koje se bave procesima upravljanja nasledstvom organizama.

Genetski inženjering je u stanju je da stvori spojeve gena koji nisu samo korisni za žive organizme, već mogu i da ubijaju organizme.

Oružje sa snopom visoke energije koristi koncentrisanu bujicu čestica.

Ovo oružje deluje na objekat jakom radijacijom ili rendgenskim zračenjem, koje ubija i uzrokuje materijalnu štetu.

Geofizičko oružje

Dejstvo ove vrste oružja podrazumeva napade putem prirodnih procesa, ali su oni veštački izazvani. Misli se na munje, zemljotrese i cunamije.

Bez obzira na to što postoje informacije da su SAD izvršile takve eksperimente - recimo u Vijetnamu, većina stručnjaka je skeptična po pitanju teze da je moguće izazvati zemljotrese i cunamije u određenom delu Zemlje.

Kurir.rs/Ruski vesnik

Foto: Printscreen Youtube/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja