PESKOV: Sankcije koje je Amerike najavila protiv Rusije su nelegalne!
Foto: AP

oglasio se kremlj

PESKOV: Sankcije koje je Amerike najavila protiv Rusije su nelegalne!

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danasa da je prerano govoriti o kontramerama Moskve protiv novih američkih sankcija, koje su najavljene za 22. avgust.

"Čuli smo zvanične izjave o takozvanim novim sankcijama i da pojedini visokorangirani izvori govore da bi pojedine restrikcije mogle biti uvedne Rusiji", kazao je Peskov i naveo da bi, pošto još ne razumeju šta to zvanično znači, bilo loše govoriti o bilo kojim kontramerama.

Kremlj je saopštio i da su nove sankcije koje je SAD najavila protiv Rusije nelegalne prema međunarodnom zakonu i da je ruski finansijski sistem stabilan.

Obraćajući se novinarima portaprol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da potez SAD apsolutno nije prijateljski, ali da se Moskva i dalje nada poboljšanju međusobnih odnosa.

"Povezivanje sa ovim događajima (trovanje Skripalja u Britaniji) za nas je neprihvatljivo i restrikcije koje je uvela američka strana ranije su apsolutno ilegalne i ne odgovaraju međunarodnom pravu", rekao je Peskov.

Sjedinjene Američke Države saopštile su da će 22. avgusta uvesti nove sankcije Rusiji nakon što su utvrdile da je Moskva upotrebila nervni otrov protiv bivšeg ruskog tajnog agenta i njegove kćerke u Velikoj Britaniji.

Američka televizijska stanica En-Bi-Si je javila, pozivajući se na visokog zvaničnika Stejt departmenta da bi nove sankcije najviše trebalo da pogode izvoz osetljive robe Rusiji koja se odnosi na nacionalnu bezbednost.

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja