BRUTALNO JE UBILA SVOJIH ČETVORO DECE: Australijanka otkrila svoj dnevnik u kome opisuje ZLOČIN, pa sudu uputila BIZARAN zahtev (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

momstrum

BRUTALNO JE UBILA SVOJIH ČETVORO DECE: Australijanka otkrila svoj dnevnik u kome opisuje ZLOČIN, pa sudu uputila BIZARAN zahtev (VIDEO)

Planeta -

Australijanka Ketlin Folbig proglašena je krivom za ubistvo svoje dve ćerke i dva sina davljenjem između 1989. i 1999. godine.

Otkriveni su naverovatni dnevnički zapisi žene koja je ubila svoje četvoro dece dok osuđena majka pokreće postupak da bude oslobođena nakon 15 godina zatvora, piše Mirror.

Folbig iz novog Južnog Velsa proglašena je krivom 2003. jer je zadavila svoja dva sina i dve ćerke u periodu od 1989. do 1999. godina. Trenutno služi 40-godišnju kaznu sa 30-godišnjom zabranom ranijeg puštanja na slobodu.

Sada su objavljeni isečci njenog dnevnika koji pružaju uvid u njenu psihu. Tako je na jednom mestu Folbig napisala, "znam da brzo planem i da sam ponekad okrutna prema njoj. Otišla je, uz malu pomoć". Na drugom mestu stoji, "sve što sam želela bilo je da začepi i jednog dana je to i učinila". “Osećam se kao najgora majka na svetu. Bojim se da će me sad napustiti poput Sare", isto je napisala.

Folbig je tvrdila kako su sva njena deca umrla od prirodnih uzroka, ali je proglašena krivom za ubistvo sina Patrika u februaru 1991., kad mu je bilo samo sedam meseci, ćerke Sare, kojoj je u oktobru 1993. bilo 10 meseci, ćerke Lore, kojoj je u februaru 1999. bilo 18 meseci, kao i samo 19 dana starog sina Kejleba u februaru 1989. godine.

Sada, nakon što je iskoristila sva svoja prava na žalbu, Folbig se uzda u peticiju koju je sastavio pravni tim iz Njukastla, a u kojoj se poziva na preispitivanje njenog slučaja, uz tvrdnju kako je optužena uz "lažne dokaze".

"Mi ne želimo da se ona pusti iz zatvora. Samo želimo istragu kojom bi se pregledali dokazi i razotkrilo da li je u ovome slučaju došlo do nepravednog suđenja”, kaže advokat Izabel Rid. “Kada smo krenuli sa ovime nisam mislila da je to tako veliko pitanje".

Folbig trenutačo uživa u razgovorima s bliskim prijateljima svakoga dana u 9:30, tokom kojih je otkrila razloge čuvanja svog dnevnika. Jednom je tako rekla, "morate da razumete kako sam taj dnevnik uvek pisala sa mog stajališta po kom sam uvek krivila sebe. Krivila sam sebe za sve. Jednostavno sam preuzela previše odgovornosti, jer to je ono što majke rade".

Tokom drugog razgovora s prijateljima otkrila je kako se osećala “slomljenom” kada je porota proglasila krivom za ubistva. “Gle, bila sam potpuno slomljena. Nema reči. Nema reči kojima bi se to moglo opisati".

Kurir.rs/Mirror

Foto: Screenshou

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track