KAMERE SNIMILE KADA JE DEČAKA (13) UDARIO GROM: Probudio se posle 3 dana, a ovom mladom Amerikancu je život spasla jedna neobična stvar (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

imao dosta sreće

KAMERE SNIMILE KADA JE DEČAKA (13) UDARIO GROM: Probudio se posle 3 dana, a ovom mladom Amerikancu je život spasla jedna neobična stvar (VIDEO)

Planeta -

Džosaja Vajdmen (13) šetao je s prijateljem po parku u El Miražu, u Arizoni, kada ga je udario grom.

Na snimku nadzorne kamere jasno se videlo da je tinejdžera prvo obasjalo svetlo, potom ga odbacilo u vazduh, a on je potom pao na glavu i ostao da leži nepomično.

Srećom, dečak se oporavio i medijima opisao šta mu se dogodilo. Rekao je kako se od svega jedino seća "sitnog naleta vrućine".

foto: Youtube/Printscreen

Džosaja je do neba zahvalan Koriju, čoveku koji je odmah potrčao prema njemu i počeo da ga oživljava.

"Osetio sam vrućinu na telu, ali ništa posebno – i onda zamračenje. Ničega se ne sećam. Kori me vratio u život. Da nije bilo njega, verovatno bih sada bio mrtav", rekao je dečak.

Inače, Džosaja je utrenutku udara groma nosio skejtbord u ruci, pa se smatra da mu je upravo to spaslo život jer je metalni kvir skejta "spustio" grom do zemlje. Džosaja je samo od siline udara pao na zemlju, ali grom nije pogodio direktno njega. Od pada na zemlju, zadobio je potres mozga, a imao je i manju opekotinu na nozi. Kada ga je udario grom, srce mu je stalo, a doktori su ga uveli u indukovanu komu.

"Probudio sam se tri dana kasnije u bolnici misleći da sam imao dremku. Da nije bolo skejta, verovatno bih bio mrtvav ili u bolovima. Na neki način, to mi je spaslo život.", rekao je.

Njegov prijatelj je takođe osetio peckanje po telu, ali nije zadobio nikakve povrede i ostao je svestan. I skejtbord je ostao čitav - nije se ni okrnjio.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track