BELA KUĆA BRANI PREDSEDNIKA SAD On nije znao za isplate dvema ženama za ćutanje TRAMP TVRDI: I da jesam to nije krivično delo
Foto: AP

zaplet

BELA KUĆA BRANI PREDSEDNIKA SAD On nije znao za isplate dvema ženama za ćutanje TRAMP TVRDI: I da jesam to nije krivično delo

Planeta -

Bela kuća je saopštila da predsednik SAD Donald Tramp nije učinio ništa pogrešno, dan nakon što je predsednikov bivši advokat Majkl Koen rekao da mu je Tramp naložio da plati za ćutanje dvema ženama s jasno navedenim ciljem "uticanja na izbore".

Portparolka Sara Hakabi Sanders je novinarima rekla da Tramp "nije učinio ništa pogrešno". "Nema nikakve optužnice protiv njega", rekla je ona.

Prema njenim rečima, "smešna je optužba" da je predsednik lagao kada je rekao da nije znao za ta plaćanja u vreme kada su učinjena.

Tramp rekao je da novac koji je njegov bivši advokat Majkl Koen dao dvema ženama u zamenu za ćutanje o navodnim aferama s Trampom ne predstavlja "čak ni kršenje propisa o kampanjama".

On e u intervjuu za Foks end frends, koji će biti emitovan sutra, rekao da novac "nije poticao iz kampanje, što je velika stvar".

Koen se juče izjasnio krivim po brojnim optužbama, uključujući i kršenje propisa o finansiranju kampanje.

Upitana da li se Tramp brine zbog toga šta bi Koen mogao reći specijalnom tužiocu Robertu Muleru, koji istražuje navodno rusko mešanje u izbore, Sanders je rekla da "ne misli da se predsednik uopšte brine".

Ona je takodje navela da "ne zna" za priče o eventualnom predsedničkom pomilovanju nekadašnjeg šefa Trampovog izbornog štaba Pola Manaforta, juče osuđenog po osam tačaka za finansijske zločine.

Tramp je danas Manaforta nazvao "hrabrim čovekom" jer se nije nagodio s Mulerom.

Kurir.rs/Beta -AP

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track