Najnovije vesti

SERIJSKI UBICA I SILOVATELJ ZGRAŽAVA I IZ ZATVORA: Razbesneo roditelje ubijenih devojčica jednim pismom  (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

belgijski monstrum

SERIJSKI UBICA I SILOVATELJ ZGRAŽAVA I IZ ZATVORA: Razbesneo roditelje ubijenih devojčica jednim pismom (VIDEO)

Planeta

Monstrum koji je tokom devedesetih godina u Belgiji otimao, mučio, silovao i ubijao devojčice dodatno je razbesneo njihove roditelje pismom koje im je uputio.

Mark Dutru (61), zloglasni serijski ubica i pedofil, zatvoren je 1996. i poslednjih nekoliko godina zahteva svoje oslobađanje iz zatvora. Njegov advokat napisao je pismo za šest porodica svojih žrtava "kako bi pomogao da zaceli njihove rane na skroman način", stoji u pismu.


Dutru i njegova žena Mišele Martin uhapšeni su zbog otmice i silovanja pet devojčica 1986. godine. Dutru je zatvoren 1989, ali pušten je na uslovnu kaznu posle samo tri godine. 1995. i 1996. oteo je, mučio i silovao šest devojčica starosti između 8 i 19 godina. Ubio je dve tinejdžerke, a dve osmogodišnjakinje umrle su od gladi u njegovom podrumu.

 

Dutru je izjavio da je bio deo pedofilske mreže u kojoj su učestvovale istaknute ličnosti, a nesposobnost policije u njegovom slučaju dovela je do raširenih optužbi za prikrivanje zločina. 1998. uspeo je nakratko da pobegne iz sudnice nakon što je oteo pištolj jednom policajcu. Njegova žena puštena je iz zatvora 2012. godine.


Otac jedne žrtve objavio je pismo ubicinog advokata u kome piše da je Dutru "spreman da odgovori na pitanja porodica, ne želi da stvara kontroverzu ni otvara stare rane, već samo na skroman način da pomogne u njihovom zaceljivanju".

 

Belgijski mediji istakli su da je jedan od kriterijuma za oslobađanje Dutrua pokazivanje saosećanja sa žrtvama.


Žan Lambreks, otac Efje Lambreks, jedne od ubijenih tinejdžerki, izjavio je da je pismo "veliki medijski trik advokata s previše vremena i premalo klijenata". Dodao je da je pismo na francuskom jeziku "besmisleno i čak nije prevedeno na holandski".

Pol Maršal, otac druge ubijene tinejdžerke En Maršal, izjavio je: "Posle 23 godine, vreme je da ovaj cirkus prestane. Nećemo se mešati."

 

Otac preminule 8-godišnjakinje Žuli Ležan opisao je pismo kao "moralno mučenje". Đino Ruso, otac druge preminule 8-godišnjakinje Melise Ruso, izjavio je da oproštaj ubici njegove ćerke ne dolazi u obzir.

 

"To ću prepustiti Bogu", rekao je.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...