TRAMPOV BIVŠI STRATEG: Ameriku će pokositi revolucija! Izbiće takva kriza da će samo UBICE moći da je reše!
Foto: Reuters

DRAMATIČNO UPOZORENJE

TRAMPOV BIVŠI STRATEG: Ameriku će pokositi revolucija! Izbiće takva kriza da će samo UBICE moći da je reše!

Planeta -

Americi prete kriza i revolucija koja će "kositi kao srp travu", predviđa u novom dokumentarnom filmu Stiv Benon, bivši glavni svetnik američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ako se na neki način ne dozvoli preraspodela bogatstva, u ovoj zemlji će biti revolucije", kaže Benon, zahvaljujući čijoj strategiji je Tramp i osvojio Belu kuću, u nizu razgovora s Erolom Morisom, redatiteljem dokumentarca "Američka darma", koji je premijerno prikazan na festivalu u Veneciji.

"Imaćemo još jednu finansijsku krizu, svatko pametan to vidi", tvrdi Benon. "Mislim da je potrebno radikalno restrukturiranje. To ne može da bude borba jastucima. Za takvu promenu potrebne su ubice", objasnio je o kakvoj revoluciji i krizi govori i dodao: "I zato je Tramp predsednik. Bilo je jasno da dolazi neko kao što je on."

Benon, bivši urednik desničarskog portala "Brejtbart" (Breitbart), tvrdi da je "praznoverni" Tramp išao ka katastrofalnom porazu pre nego što je on preuzeo kampanju. Priznao je da se poslužio "džiju-džicu" manevrima u odnosima s javnošću kako bi spasao Trampa propasti pošto je u javnost procurila njegova izjava o ženama "samo ih zgrabite za p....".

Benonov krizni PR bio je, između ostalog, dovođenje žene koja je Bila Klintona optužila za silovanje na ključnu televizijsku debatu sa Hilari Klinton. Odbio je, međutim, da kaže da li je imao svoje prste u puštanju Hilarinih mejlova u javnost preko Vikiliksa, što je izbornu kampanju vratilo na smer koji je želeo Tramp.

Benon je rekao da Trampa nije pozavao od ranije, ali da je odmah uvideo da ima potencijal. Izbornu kampanju zasnovao je na krajnje pojednostavljenim političkim sloganima: "Izgradite zid", "Uništite Islamsku državu", "Gubite se iz Iraka i Irana". Trampa je savetovao da "udari čekićem" čim uđe u Belu kuću - da izda niz izvršnih uredbi, uključujući i kontroverznu "zabranu muslimanima".

foto: AP

"Ako zaspete medije s pet stvari odjednom, tri će proći. Oni ne mogu da svare sve odjednom", objašnjava on, ali dodaje da je otkrio da Tramp ume da bude naivan: "On je stvarno mislio da će mu Njujork tajms želeti sve najbolje kad postane predsednik."

Za sebe kaže da bio samo jedan od savetnika u Beloj kući, "ali onaj koji je glasno lajao". Takođe kaže da nije ljut zbog toga što ga je Tramp otpustio u avgustu 2017.

"Nisam to shvatio lično. Tako su se poslagale stvari", objašnjava Benon i kaže da tako misli jer veruje u darmu, hindu koncept dužnosti i sudbine koji vlada svemirom.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track