Najnovije vesti

SRPSKOG DEČAKA BEZ RUKU I NOGU USVOJILA AMERIKANKA: Majka ga ostavila u sirotištu, a on sada dobija MEDALJU u Ajdahu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

INSPIRACIJA ZA MNOGE

SRPSKOG DEČAKA BEZ RUKU I NOGU USVOJILA AMERIKANKA: Majka ga ostavila u sirotištu, a on sada dobija MEDALJU u Ajdahu! (VIDEO)

Planeta

Bouen Tumi je rođen 2008. godine u Srbiji bez ruku i nogu, a majka je ostavila posle rođenja i prvih 18 meseci svog života proveo je u sirotištu. Dečak srpskog porekla dobiće sutra medalju heroja u Ajdahu zbog svog pozitivnog stava prema životu!

Bouena je 2010. godine usvojila porodica iz gradića Ajdaha, koji se nalazi u istoimenoj američkoj saveznoj državi, a poslednjih godina on inspiriše ljude širom sveta. 

 

Iako je rođen bez udova Bouen ne vidi sebe kao hendikepiranog dečaka, već veoma sposobnog. Stalno se igra sa svojom braćom, a njegova tvrdoglavost i upornost mu pomažu da savlada brojne prepreke sa kojim svakodnevno mora da se suočava.

"Nemam ruke i noge, ali to je dobro jer sam ovako poseban. Volim što sam ovo što sam", rekao je svojevremeno mališan za medije. Ovaj dečak naučio je sam da se popne uz stepenice, pa čak i sam da se obuče uz pomoć pomagala koje je napravila njena majka.

 

Njegova majka, Devon, rekla je da voli da vidi kako njen sin inspiriše druge.

"Bilo je uzbudljivo za nas da vidimo kako naš sin stvara takvu razliku u svetu", rekla je.

 

"On je jedno od one dece koja, bez ikakvog pokušaja, donose radost i inspiraciju ljudima."

Inače, gradić Ajdaho već osam godina neguje tradiciju dodele medalja i imenovanja deset najistaknutijih građanina za heroje grada.

 

"Biramo pojedince koji se stvarno trude da učine nešto lepo i dobro za zajednicu u kojoj žive", kaže Fahim i Nim Rahim, koji su 2011. godine pokrenuli ideju o dodeli medalja.

 

Kurir.rs/ Idahostatejournal.com

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...