MAJKA JE NA POSLU DOBILA KARTICU, A ONDA PRIMETILA DETALJ NA SLICI SINA OD PRE NEKOLIKO MESECI: Odmah je reagovala i to mu je SPASILO ŽIVOT
Foto: Printscreen/Youtube

srećna OKOLNOST

MAJKA JE NA POSLU DOBILA KARTICU, A ONDA PRIMETILA DETALJ NA SLICI SINA OD PRE NEKOLIKO MESECI: Odmah je reagovala i to mu je SPASILO ŽIVOT

Planeta -

Poslednjih nekoliko meseci, po firmama širom Engleske kruže kartice na kojima se nalaze svi mogući simptomi koje imaju osobe obolele od raka. Na taj način se podiže svet o ovoj opakoj bolesti. Rijanon Malbas (37) je jednog dana dobila tu karticu na poslu.

Posle nekoliko dana primetila je da neke simptome ima i njen dvogodišnji sin Havi. Odmah ga je odvela kod specijaliste koji je utvrdio da je s pravom bila zabrinuta - dijagnostikovan mu je tumor koji se nalazio iza levog oka.

Jedan od mogućih tragova tumora je bela tačka na Havijevom levom oku, koju je Rijanon primetila na fotografiji od pre nekoliko meseci.

"Detaljnom analizom lekari su utvrdili da je tumor iza Havijevog levog oka počeo da raste još pre šest meseci, ali da, logično, nije bio otkriven. Zaista sam bila šokirana, nisam očekivala ovako nešto", kaže Rijanon.

Nekoliko meseci je trajala borba sa hemioterapijama i zračenjima, tumor se poprilično smanjio, a lekari se nadaju da će se dečak uskoro oporaviti.

"Da smo još malo čekali, izgubio bi oko. Moj muž i naši roditelji nisu primetili ništa čudno na Haviju, dok je vaspitačica videla isto što i ja. Doktori su zadovoljni kako Havi napreduje", navela je Rijanon.

Ideja širenja ovih kartica i podizanja svesti počela je od male Grejs koja je preminula od raka 2014. godine samo nekoliko dana posle dijagnoze raka. Mala Grejs je simbol ove kartice koju je Rijanon dobila na poslu, a koju je uputila porodica preminule devojčice.

"Rijanon nas je odmah kontaktirala da bi nam se zahvalila. Bili smo ponosni kada smo čuli da je kartica pomogla za postavljanje dijagnoze malenom Haviju. Ovo je znak da smo na dobrom putu i da radimo dobru stvar. Grejsina žrtva pomaže u spasavanju ostale dece", izjavila je Dženifer, majka preminule devojčice Grejs i dodala da su do sada čuli da je njihova kartica spasila šestoro dece.

Preko 400.000 Grejsinih kartica otišlo je u ruke majkama.

Kurir.rs/Miror

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja